Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ασταμάτητο θρίλερ στον Έβρο: Εκκενώνονται οι οικισμοί Λευκίμμη και Κασσιτέρα Ροδόπης

Ένατη ημέρα που καίγεται ο τόπος...

27 Αυγούστου 2023 14:48
Ασταμάτητο θρίλερ στον Έβρο: Εκκενώνονται οι οικισμοί Λευκίμμη και Κασσιτέρα Ροδόπης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Για ένατη ημέρα ο Έβρος δίνει μάχη με τις αναζωπυρώσεις, με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους για εκκένωση δύο οικισμών.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής (27/8) οι κάτοικοι της περιοχής Λευκίμμη, προκειμένου να εκκενώσουν προς Τυχερό, ενώ πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και για την περιοχή Κασσιτέρα Ροδόπης.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Υστερα από ακόμη μία πολύ δύσκολη νύχτα, οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής συνεχίζονται. Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς του Έβρου εντοπίζεται αυτή την ώρα στην περιοχή της Λευκίμμης, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις και στη Δαδιά. Επίσης, Πυρκαγιά στον Έβρο: Το Δάσος της Δαδιάς χάθηκε για πάντα; - «Ούτε στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία τέτοιο μέγεθος καταστροφής» λένε οι επιστήμονες

Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επιχειρούν 295 πυροσβέστες, 16 άτομα πεζοπόρο, 85 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στη Ροδόπη η φωτιά εξακολουθεί να καίει, με τους πυροσβέστες να ελπίζουν -και με τη βοήθεια των ανέμων- σε καλύτερη εικόνα μέσα στην ημέρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share