Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Αλί Σαμπαντζί: Ποιος είναι ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος που είχε σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο στην Λέρο - Κρίσιμες ώρες για τον μεγιστάνα

Όσα οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του ίδιου και της συζύγου του

25 Αυγούστου 2023 16:54
Αλί Σαμπαντζί: Ποιος είναι ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος που είχε σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο στην Λέρο - Κρίσιμες ώρες για τον μεγιστάνα
Από Κυριάκος Μελλίδης

Σοβαρό ατύχημα με το ταχύπλοό του είχε στα ανοιχτά της Λέρου ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής (25/8).

Ο Σαμπαντζί, ετών, είναι ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κτηματομεσιτικής Esas Holding, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Τουρκία.

Ο Αλί Σαμπαντζί γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1969 στα Άδανα, ως το τρίτο παιδί και ο μόνος γιος του Σεβκέτ Σαμπαντζί, επίσης δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Σπουδές στη Μασαχουσέτη μεταξύ 1987 και 1991 ενώ έκανε μεταπτυχιακό μέχρι το 1995 στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Δείτε επίσης: Θρήνος: Πέθανε η αγαπημένη «Ελληνίδα μάνα» του TikTok ενώ έκανε διακοπές στην Κρήτη - «Έπαθε εγκεφαλικό λόγω εγκεφαλικού ανευρύσματος...» (photos-video)

Δούλεψε για 2 χρόνια στον τραπεζικό κολοσσό Morgan Stanley στις ΗΠΑ και το 1997 επέστρεψε στην Τουρκία για να αναλάβει θέση στην τράπεζα Akbank, την οποία ίδρυσε η οικογένειά του. Την ίδια χρόνια έγινε επικεφαλής του τμήματος νέων έργων στην κτηματομεσιτική εταιρεία Sabancı Holding και τον Ιούνιο του 2001 διορίστηκε Επικεφαλής της Ομάδας Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Μετά τον θάνατο του παππού του το 2004, ο Αλί Σαμπαντζί ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή του την κτηματομεσιτική εταιρεία Esas Holding, της οποίας είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines ενώ έχει μετοχές και θέσεις στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών τροφίμων, ενοικιάσεων οχημάτων και αθλητικών ειδών.

Είναι παντρεμένος με τη Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet. Έχουν δυο γιους. Η σύζυγος του μεγιστάνα ήταν μαζί του στο σκάφος, όταν είχαν το ατύχημα ανάμεσα στους Λειψούς και την Λέρο.

Λέρος: Κρίσιμες ώρες για τον Τούρκο μεγιστάνα Αλί Σαμπαντζί και τη σύζυγό του – Είχε σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπαντζί, ιδιοκτήτης της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines, και η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί, τραυματίστηκαν σοβαρά σε ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έπεσε σε βράχια κοντά στη Λέρο.

Ο Σαμπαντζί μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου νοσηλεύεται στην Εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η σύζυγός του, με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει βελτίωση.

Η οικογένεια Σαμπαντζί είναι μια από τις πιο γνωστές και πλουσιότερες επιχειρηματικές οικογένειες στην Τουρκία, έχοντας συμπεριληφθεί στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share