Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Ξαφνική «ριπή» Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Πρόσκαιρη και ραγδαία ενίσχυση ανέμων - Μεγάλος ο κίνδυνος...»

Έως και 8 μποφόρ στην Πάρνηθα - Κίνδυνος πυρκαγιάς από κεραυνούς!

24 Αυγούστου 2023 15:58
Ξαφνική «ριπή» Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Πρόσκαιρη και ραγδαία ενίσχυση ανέμων - Μεγάλος ο κίνδυνος...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ωρών και κυρίως για τις εντάσεις των ανέμων που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών στη χώρα μας έκανε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν εξάψεις και υφέσεις.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, εισερχόμαστε σε ένα διάστημα όπου αυξάνεται η θερμοκρασία και αναμένουμε ενίσχυση των βόρειων βορειοανατολικών ανέμων σε αρκετές περιοχές. Μάλιστα στην Πάρνηθα θα βλέπουμε ριπές 6 με 7 μποφόρ μέχρι τις απογευματινές ώρες που θα υπάρξει υποχώρηση.

Τόνισε επίσης ότι η φωτιά δημιουργεί τον δικό της καιρό όπου οι άνεμοι ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη ένταση, ενώ σημείωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν και απότομες αλλαγές στη διεύθυνση των ανέμων.

Ο ίδιος είπε ότι προς το απόγευμα της Πέμπτης θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτή η αστάθεια μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ωστόσο επεσήμανε ότι λόγω των μετώπων η ατμόσφαιρα είναι πολύ ξηρή και έτσι υπάρχει κίνδυνος για νέες φωτιές εξαιτίας των κεραυνών.

Καμπανάκι από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Θερμές αέριες μάζες θα σαρώσουν οκτώ περιοχές! Ο καιρός έως και τις 2 Σεπτεμβρίου...» (photo)

Νέα πρόγνωση του καιρού για έως και τις 2 Σεπτεμβρίου έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ να προειδοποιεί για θερμές αέριες μάζες που θα σαρώσουν οχτώ περιοχές, παραθέτοντας μάλιστα και πίνακα με θερμοκρασίες. Ενώ, στη σημερινή του πρόγνωση ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπως και τα ορεινά της Πελοποννήσου θα δούν σήμερα βροχές

«Θερμές αέριες μάζες θα σαρώσουν οκτώ περιοχές - Ο καιρός έως και τις 2 Σεπτεμβρίου...»

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook: «Ο καιρός στη χώρα έως και τις 2 Σεπτεμβρίου με μια μόνο ματιά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία». Επισημαίνει, δε, ότι χρειάζεται να δείτε προσεκτικά τις λεπτομέρειες στο μετεόγραμμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share