Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στο Μενίδι: «Ελάτε έξω, θα τα φτιάξουμε όλα!» - Δραματική έκκληση σε ηλικιωμένο - Έβλεπε το σπίτι του να καίγεται και πήγαινε κατά πάνω του (Video)

Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα αρνείται να φύγει - Μια εθελόντρια του Eρυθρού Σταυρού την αγκαλιάζει...

24 Αυγούστου 2023 08:38
Φωτιά στο Μενίδι: «Ελάτε έξω, θα τα φτιάξουμε όλα!» - Δραματική έκκληση σε ηλικιωμένο - Έβλεπε το σπίτι του να καίγεται και πήγαινε κατά πάνω του (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τραγικές είναι οι εικόνες που καταγράφουν τα συνεργεία των καναλιών που βρίσκονται στις πύρινες μάχες. Ο ρεπόρτερ του Mega, Κυριάκος Μαντούβαλος, μαζί με το συνεργείο του καναλιού, βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (23/8) στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι, εκεί όπου έγιναν μάρτυρες δραματικών σκηνών.

Όλοι σώζουν ό,τι μπορούν. Λίγα πράγματα και τα κατοικίδιά τους. Αστυνομικοί απελευθερώνουν ζώα από τις στάνες. Αστυνομικοί χτενίζουν τον οικισμό. Πόρτα – πόρτα αναζητούν εγκλωβισμένους κατοίκους.

Κάποιοι σκαρφαλωμένοι στις ταράτσες περιμένουν τη φωτιά, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μέσω του 112 οι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείψουν τον οικισμό. Δεκάδες αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να φύγει.

Με πολύ δυσκολία κατάφεραν οι αστυνομικοί να απομακρύνουν τους ανθρώπους που αρνούνταν από το πρωί να φύγουν θέλοντας να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια, στις παρυφές του Μενιδίου. Κάποιοι προσπαθούν να μπουν σε μια οικία, για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και ζώα.

«Ελάτε έξω, θα τα φτιάξουμε όλα!» - Δραματική έκκληση σε ηλικιωμένο

Ένας ηλικιωμένος άνδρας είδε το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες και αντί να το εγκαταλείψει, πήγαινε προς τα μέσα, καθώς δεν ήθελε να αποχωρήσει από το σημείο – τον εντοπίζει ο οπερατέρ του MEGA, Χρήστος Παπανικολάου. Ο ηλικιωμένος άνδρας αγνοεί τις φωνές. Νομίζει πως μπορεί να παλέψει με την φωτιά.

Οι φλόγες δυναμώνουν, ο κίνδυνος για τη ζωή του μεγαλώνει. Ο δημοσιογράφος του MEGA, Κυριάκος Μαντούβαλος, τρέχει να τον επαναφέρει. Ο ηλικιωμένος άνδρας επιστρέφει κλαίγοντας.

«Ελάτε από εδώ! Πάμε έξω! Ελάτε έξω, θα τα φτιάξουμε όλα. Πάμε πάμε πάμε. Πάμε έξω!» φώναζε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Μαντούβαλος, μαζί με τους υπόλοιπους που ήταν εκεί, με τον κύριο τελικά να απομακρύνεται από το σημείο συντετριμμένος.

Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα αρνείται να φύγει. Μια εθελόντρια του Eρυθρού Σταυρού την αγκαλιάζει. Οι φλόγες πλησιάζουν. Η εθελόντρια την πείθει να απομακρυνθεί.

Μισή ώρα μετά το μεσημέρι, κι ενώ οι φλόγες ήδη απειλούσαν το Μενίδι εκκενώθηκε το κέντρο κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας. Οι περίπου 700 μετανάστες μεταφέρθηκαν στη δομή της Μαλακάσας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share