Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - «Κόποι μιας ζωής έγιναν στάχτη» (video)

Συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω ισχυρών ανέμων

20 Αυγούστου 2023 11:26
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - «Κόποι μιας ζωής έγιναν στάχτη» (video)
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πυροσβέστες κάτοικοι και εθελοντές δίνουν μάχη με τους ισχυρούς ανέμους, που κρατούν ζωντανό τον πύρινο εφιάλτη. Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, τόνισε ότι η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Η περιοχή της Αλεξανδρούπολης έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα καήκαν σπίτια, αυτοκίνητα, αγροτικά μηχανήματα, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες. Πολλοί άνθρωποι είδαν όλη την περιουσία τους να γίνεται στάχτη. Στο Αετοχώρι κάηκε ολοσχερώς η Εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Πρόκειται για έναν ιστορικό ναό, που μετατράπηκε σε αποκαΐδια.

Οι φλόγες έφτασαν και στο μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου, που έχει υποστεί ζημιές.

Κάτοικος του Αετοχωρίου που μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ πριν από λίγο είδε το σπίτι και τα μελίσσια του να μετατρέπονται σε αποκαΐδια. «Χάσαμε τα πάντα. Κόποι μιας ζωής έγιναν στάχτη» είπε με τη φωνή να σπάει και δάκρυα στα μάτια. «Τώρα θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας..Αυτό που έχουμε τραβήξει από χθες δεν λέγεται».

Να θυμίσουμε ότι εκκενώθηκαν χθες συνολικά 8 οικισμοί, ενώ ακόμη και οι κάτοικοι της πόλης της Αλεξανδρούπολης έλαβαν μήνυμα από το 112 να μείνουν σε εσωτερικούς χώρες λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, που είχαν δημιουργήσει οι καπνοί.

Ο Χρήστος Μιχαηλίδης, πρόεδρος της κοινότητας Λουτρών, μιλώντας στο Open είπε πως η χθεσινή νύχτα ήταν τραγική, ενώ η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη και σήμερα, με τις φλόγες να απειλούν το χωριό από το βόρειο τμήμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share