Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Κίνηση ανθρωπιάς: Ιερέας έτρεξε να ξεδιψάσει εξαντλημένο όρνιο που καθόταν στη μέση του δρόμου

Το εξαντλημένο όρνιο επέλεξε την εθνική οδό για να ξαποστάσει απ' την ατελείωτη ζέστη που πλήττει την Κρήτη

19 Αυγούστου 2023 09:54
Κίνηση ανθρωπιάς: Ιερέας έτρεξε να ξεδιψάσει εξαντλημένο όρνιο που καθόταν στη μέση του δρόμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ιερέας από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι φαίνεται στις φωτογραφίες να τρέχει να ξεδιψάσει ένα εξαντλημένο από τη ζέστη όρνιο που προσγειώθηκε στη μέση της εθνικής οδού Ηρακλείου Αγίου Νικολάου. Η κίνησή ανθρωπιάς του συγκίνησε.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του cretapost το άγριο πτηνό σηκώνει το λαιμό του και πίνει με μανία το νερό.

Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν την κυκλοφορία για να την τραυματιστεί το πτηνό ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Την ίδια στιγμή, ένας παπάς στη Λέσβο κουβαλάει σκυλίτσα που έχει πρόβλημα με τη μέση της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άγριο πτηνό προσγειώνεται στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Κρήτης.

ιερέας ξεδιψάει όρνιο στην Κρήτη

Τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» ζητούν από την πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς να τοποθετήσουν άμεσα δεξαμενές και ποτίστρες πάνω στα βουνά. «Δεν είναι παραδεκτό να χάνουμε τα καλοκαίρια τόσο μεγάλο αριθμό από τα πολύτιμα αυτά ζώα, από δίψα», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους.

Ο πατέρας Παύλος σαρώνει στο TikTok: «Θα κάνω τα πάντα για να γυρίσει η νεολαία στην εκκλησία»

Ο πατέρας Παύλος που σαρώνει στο TikTok με τα βίντεο του, ανέφερε πως θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει η νεολαία στην εκκλησία.

«Ο λόγος που βγήκα στο TikTok ήταν μία ιδέα των παιδιών από το κατηχητικό. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός και κάπως αρνητικός γιατί η σχέση μου με την τεχνολογία είναι μηδαμινή. Αργότερα, σκέφτηκα πως εμείς οι ιερείς με τον τρόπο μας, διώξαμε την νεολαία από την εκκλησία, και τώρα μέσω αυτών των βίντεο, μου λένε νέοι άνθρωποι “πάτερ αν υπήρχαν κι άλλοι ιερείς σαν εσάς, η εκκλησία θα ήταν διαφορετική» αναφέρει στο enikos.gr ο πατέρας Παύλος, ο οποίος μπήκε στον κόσμο του TikTok πριν από περίπου έναν μήνα, και πλέον έχει το δικό του φανατικό κοινό.

Δεν είναι πολλές οι φορές που βλέπουμε στα social media, έναν ιερέα να συνδυάζει την τεχνολογία, το χιούμορ, και τις εκκλησιαστικές συμβουλές σε ένα βίντεο. Ο πρωτότυπος τρόπος του πατέρα Παύλου να έρθει πιο κοντά στην νεολαία, ίσως καταφέρει να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους ανθρώπους της εκκλησίας να αποκτήσουν επαφή με την τεχνολογία, η οποία μέχρι στιγμής, στον ίδιο, έχει βγει μόνο σε καλό. Την ίδια στιγμή, ο κακός χαμός έγινε σε εκκλησία στην Πάτρα.

Η τακτική του παλιοημερολογίτη ιερέα της Αγίας Κυριακής στην Μάνδρα, φαίνεται πως αρέσει στους νέους καθώς τα βίντεό του συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, ενώ πολύ γρήγορα έχει καταφέρει να φτάσει σχεδόν τους 15.000 followers, αριθμός εντυπωσιακός για το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην πλατφόρμα.

«Έχω εισπράξει τόση αγάπη από τον κόσμο, κι όλη αυτή θα μεταδοθεί στην εκκλησία. Προσπαθώ να μάθω τις ορολογίες των νέων, μου λένε να κάτσω να κάνω “scroll” και εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα» αναφέρει στο enikos.gr χαμογελώντας. «Αγαπάω πάρα πολύ την νεολαία και θα κάνω τα πάντα για αυτήν. Η νεολαία μας έχει πολύ μυαλό και φιλότιμο, και αξίζει πολλά. Για το καλό της, ας δω τον εαυτό μου παντού, σε όλο το διαδίκτυο».

Ερωτηθείς για το αν βρέθηκε αντιμέτωπος με αρνητικές αντιδράσεις, ο πατέρας Παύλος επεσήμανε πως μοναδικός του σκοπός ήταν να βρει τα νέα παιδιά στο περιβάλλον τους, και πως δεν τον ενδιαφέρουν τα αρνητικά μηνύματα. «Μέχρι στιγμής έχω λάβει μόνο τρία αρνητικά μηνύματα, στα οποία, κάποιος μου είπε θέλω να σου σπάσω τα χέρια και τα πόδια με αυτά που κάνεις” ενώ στα άλλα με είπαν ξεφτίλα και καραγκιόζη. Εγώ φυσικά δεν απάντησα με βρισιές, ο καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του. Δεν κάνω κάτι κακό, και μέχρι τώρα δεν μου έχουν πει κάτι για αντιδράσεις άλλων ιερέων».

Αναφερόμενος σε μελλοντικά βίντεο, ο πατέρας Παύλος είπε πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια, ούτε προγραμματίζει κάτι. «Όλα είναι ελεύθερα και αυθόρμητα, ότι μου “κάθεται στο κεφάλι” το κάνω και με συμβουλεύουν και τα παιδιά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share