Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Από χρήστης ναρκωτικών στην Ομόνοια και τη φυλακή, καθηγήτρια ιατρικής: Η καθηλωτική ιστορία της Φωτεινής Λεομπίλλα είναι ένα μάθημα ζωής

Σήμερα στα 58 της είναι μεταξύ άλλων σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για θέματα ναρκωτικών και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ

14 Αυγούστου 2023 10:00
Από χρήστης ναρκωτικών στην Ομόνοια και τη φυλακή, καθηγήτρια ιατρικής: Η καθηλωτική ιστορία της Φωτεινής Λεομπίλλα είναι ένα μάθημα ζωής
Από Δέσποινα Τσίρου

Η Φωτεινή Λεομπίλλα ήταν τοξικομανής στην περιοχή της Ομόνοιας και για 18 έτη ζούσε εθισμένη στα ναρκωτικά. Όπως μάλιστα έχει δηλώσει, έχασε 18 χρόνια με τα ναρκωτικά, κατέληξε στη φυλακή και δεν είχε επαφές ούτε με τα παιδιά της. Στα 58 της χρόνια η ίδια έχει αλλάξει πλήρως τη ζωή της και δίνει ένα μάθημα ζωής.

Φωτεινή Λεομπίλλα: Μιλά για τα χρόνια που έχασε με τα ναρκωτικά

«Τα ναρκωτικά μού έκλεψαν 18 χρόνια. Αναζητούσα φροντίδα και επειδή δεν την είχα, προσπάθησα να τη βρω με λάθος τρόπο. Παντρεύτηκα έναν άντρα που ήταν επίσης εθισμένος και απέκτησα δύο παιδιά, χωρίς να μπορέσω να απεξαρτοποιηθώ. Πίστεψα ότι η μητρότητα θα άλλαζε την κατάστασή μου. Ήταν εγωιστικό, γιατί όταν δεν αγαπάς τον εαυτό σου δε σε βοηθάει ούτε ο ερχομός ενός παιδιού». Μετά από χρόνια χρήσης, η Φωτεινή συνελήφθη και κατέληξε στη φυλακή. Εκεί άλλαξε η ζωή της. Την ίδια ώρα, διάσημος ποδοσφαιριστής διώκεται για διακίνηση 1.300 κιλών κοκαΐνης αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ!

Φωτεινή Λεομπίλλα
Φωτεινή Λεομπίλλα

«Δεν είχα επαφή με τα παιδιά μου για έντεκα ολόκληρα χρόνια. Γιόρταζα τα γενέθλιά τους μόνη μου αλλά ήταν λογικό. Απεξαρτοποιήθηκα και στα 37 μου αποφάσισα να δώσω πανελλήνιες. Λίγα χρόνια μετά διάβαζα τον όρκο στο πανεπιστήμιο. Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι στην αποφοίτησή μου βρισκόταν η κόρη μου. Βρέθηκα ξανά με τα παιδιά μου όταν θεώρησα ότι η μητέρα τους μπορεί να εμφανιστεί μπροστά τους».
«Κανείς δε θα μπορούσε να πιστέψει ότι ένα πλάσμα που το ’97 κοιμόταν στην Ομόνοια, θα ήταν σήμερα χρήσιμο στην κοινωνία», καταλήγει. Στα 58 της η Φωτεινή Λεομπίλλα έχει αλλάξει πλήρως τη ζωή της, όπως εξομολογήθηκε την Τετάρτη (9/2) στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη», με παρουσιάστρια την Ελένη Μενεγάκη.

Η Φωτεινή συνελήφθη για διακίνηση και κατέληξε στη φυλακή του Κορυδαλλού για 11 μήνες. Εκεί απεξαρτοποιήθηκε και άλλαξε τη ζωή της.

Φωτεινή Λεομπίλλα σήμερα
Φωτεινή Λεομπίλλα

Η απόφαση να αλλάξει τη ζωή της

«Μέσα στη φυλακή έμαθα ότι ο σύζυγός μου κατέληξε από υπερβολική δόση. Δεν είχα επαφή με τα παιδιά μου για έντεκα ολόκληρα χρόνια. Γιόρταζα τα γενέθλιά τους και τις γιορτές μόνη μου. Υπήρχε η αρνητική στάση από τα πεθερικά μου, δεν μου είχαν εμπιστοσύνη, αλλά ήταν λογικό. Απεξαρτοποιήθηκα και στα 37 μου αποφάσισα να δώσω πανελλήνιες. Πέρασα στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από εκεί και μετά ήταν σαν μονόδρομος, το πτυχίο έφερε τις εξετάσεις για το μεταπτυχιακό. Λίγα χρόνια μετά διάβαζα τον όρκο στο πανεπιστήμιο. Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι στην αποφοίτησή μου βρισκόταν η κόρη μου. Βρέθηκα ξανά με τα παιδιά μου από το 2008 και μετά όταν θεώρησα ότι η μητέρα τους μπορεί να εμφανιστεί μπροστά τους».

Σήμερα στα 58 της είναι μεταξύ άλλων σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για θέματα ναρκωτικών, αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ και έφτασε στο σημείο να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share