Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Σοκ στη Χαλκιδική: 4 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στα Νέα Πλάγια - Ο ένας στο νοσοκομείο

Σαρωτικό το πέρασμά του από την περιοχή!

13 Αυγούστου 2023 14:27
Σοκ στη Χαλκιδική: 4 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στα Νέα Πλάγια - Ο ένας στο νοσοκομείο
Φωτογραφία αρχείου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Αναστάτωση επικράτησε στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής όταν ανεμοστρόβιλος έκανε το πέρασμά του τραυματίζοντας 4 ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ξαφνικό μπουρίνι σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί και το πέρασμά του από την περιοχή ήταν σαρωτικό, καθώς, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ο ανεμοστρόβιλος έφερε τα πάνω κάτω, προκαλώντας φθορές σε υποδομές beach bar.

Εξαιτίας του δυνατού αέρα, τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς όπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές, πιθανόν υπέστη κάταγμα. Την ίδια ώρα, Σεισμός στα Χανιά: Άνδρας ακρωτηριάστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς - Τον καταπλάκωσαν βράχοι

Τα υπόλοιπα τρία υπέστησαν ελαφριές κακώσεις και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο.

ανεμοστρόβιλος
Φωτογραφία αρχείου

Νέα φωτιά στην Κάρυστο: Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής - Σηκώθηκαν και εναέρια

Νέος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής (13/8) στην Κάρυστο, με φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασικη έκταση στην περιοχή Νημποριό, ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δύο μέρες πριν, Φωτιά στην Κάρυστο: Σε δύσβατο σημείο το μέτωπο της πυρκαγιάς - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής (video)

Επί τόπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στην Κάρυστο

Απανθρακωμένος άνδρας σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής - Σημάδια ότι προσπαθούσε να βγει έξω μόλις ξέσπασε φωτιά

Ένας απανθρακωμένος άνδρας εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής, όπου είχε ξεσπάσει φωτιά. Την ίδια ώρα, Φωτιά στη Ν. Πέραμο από αυτοκίνητο που λαμπάδιασε - Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε στην κουζίνα του διαμερίσματος, με τη σορό του άνδρα, ηλικίας περίπου 35-40 ετών, να φέρει σημάδια εγκαύματος και να βρίσκεται σε κατεύθυνση προς την έξοδο της οικίας. Όταν έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική, η φωτιά είχε σβήσει.

«Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε διαμέρισμα, εντός του οποίου υπήρχαν εμφανή στοιχεία προηγηθείσας πυρκαγιάς, η οποία είχε κατασβησθεί προ αφίξεως της Υπηρεσίας μας, που ειδοποιήθηκε κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή της πλατείας Αττικής του δήμου Αθηναίων.

Η σορός παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα», αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share