Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κρίσιμες ώρες για τον Σπύρο Φωκά: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ηθοποιός - Στο πλευρό του η σύζυγος του και η κόρη του

«Σήκω, παλικάρι μου», λέει με δάκρυα στα μάτια η σύζυγός του Λίλιαν

3 Αυγούστου 2023 10:46
Κρίσιμες ώρες για τον Σπύρο Φωκά: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ηθοποιός - Στο πλευρό του η σύζυγος του και η κόρη του
Από Κυριάκος Μελλίδης

Άλλη μία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δίνει ο χολιγουντιανός σταρ Σπύρος Φωκάς. Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, με περγαμηνές στη χώρα μας, στο Χόλιγουντ και στον ιταλικό κινηματογράφο, ακόμη μία φορά καλείται να σταθεί όρθιος από το κρεβάτι της Εντατικής ιδιωτικής κλινικής στην Αθήνα.

«Σήκω, παλικάρι μου» είναι η φράση που με δυσκολία λόγω της συγκίνησής της λέει με δάκρυα στα μάτια η σύζυγός του Λίλιαν, η οποία, κρατώντας του το χέρι, προσπαθεί να κρύβει τον πόνο της για τον αγαπημένο της. Η γυναίκα, η οποία του έχει σταθεί όσο κανένας άλλος τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται στο πλευρό του.

Αυτή τη φορά οι γιατροί διαπίστωσαν πολύ σοβαρή λοίμωξη στη χολή, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στο χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί και αυτό το σοβαρό πρόβλημα, προτού επεκταθεί και σε άλλα ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Espresso», η κατάσταση του σπουδαίου ηθοποιού είναι τόσο δύσκολη, που εσπευσμένα ήρθε χθες το απόγευμα της Τετάρτης (2/8) από το Λος Άντζελες η κόρη του, Κωνσταντίνα, προκειμένου να είναι δίπλα του.

Πρωτοσέλιδο Espresso για τον Σπύρο Φωκά
Πρωτοσέλιδο Espresso για τον Σπύρο Φωκά

Η αρχή του κατήφορου

Όλα άρχισαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Λουτρακίου Κορινθίας πριν από δύο εβδομάδες, όταν ο μεγάλος ηθοποιός και η σύζυγός του, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά στο σπίτι τους, στο Καλαμάκι, αποφάσισαν να ειδοποιήσουν το ασθενοφόρο προκειμένου να τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», λόγω των αναθυμιάσεων ο κ. Φωκάς αναγκάστηκε να παραμείνει αρκετές ημέρες με οξυγόνο, καθώς η υγεία του είχε ήδη επιβαρυνθεί.

Άλλωστε εδώ και περίπου δύο χρόνια τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τον έχουν αναγκάσει να βρίσκεται συνεχώς στο κρεβάτι προσπαθώντας να αντιμετωπίζει με χαμόγελο τις δυσκολίες που του έχουν τύχει στη δύση της ζωής του. Ωστόσο λόγω του άγχους για την υγεία του αγαπημένου της, η σύζυγός του, εισήχθη τις ίδιες ημέρες και εκείνη στο νοσοκομείο με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Και προτού καλά καλά, κοπάσει η περιπέτεια με όσα συνέβησαν, ο κ. Φωκάς έχει να αντιμετωπίσει άλλη μία μεγάλη μάχη σήμερα, αυτή με την εγχείρηση της χολής.

«Οι γιατροί ευελπιστούν πως ο οργανισμός του θα κατορθώσει να ανταπεξέλθει και θα βγει υγιής από το χειρουργείο» αναφέρει άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον. Αυτό που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ο επιβαρυμένος οργανισμός του, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υποστεί πολλές περιπέτειες. Ο ίδιος δεν μιλά σχεδόν καθόλου. «Απλά χαμογελάει και είναι πολύ γλυκός» λέει νοσοκόμος από την ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλεύεται.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, στο πλευρό του βρίσκεται ένας «φύλακας άγγελος», ο οποίος καλύπτει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ηθοποιού και της συζύγου του. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Espresso», η κόρη του Κωνσταντίνα βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ η Λίλιαν χθες πήγε για στεφανιογραφία στην ίδια ιδιωτική κλινική, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις άμεσες ανάγκες που έχει ο πολυαγαπημένος σύζυγός της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share