Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Φωτιά στην Κηφισιά - Καίγεται το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Grand Chalet»

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο

31 Ιουλίου 2023 18:56
Φωτιά στην Κηφισιά - Καίγεται το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Grand Chalet»
Φωτογραφία αρχείου δεξιά: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ ILIALIVE.GR
Από Κυριάκος Μελλίδης

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κηφισιά, στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο “Grand Chalet”. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Το ξενοδοχείο “Grand Chalet” άνοιξε για το κοινό τον Ιούνιο του 1962 και οι πόρτες του έκλεισαν οριστικά τον Ιούνιο του 2011.

Φωτιά μαίνεται στη Φθιώτιδα - Απειλεί παράρτημα ΑμεΑ Δομοκού

Φωτιά ξέσπασε τη Δευτέρα (31/7) σε δασική έκταση πάνω από το Παράρτημα ΑμεΑ Δομοκού στη Φθιώτιδα (πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δομοκού). Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 της Δευτέρας (31/7).

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, μεσα για το σημείο έφυγαν τα οχήματα του Κλιμακίου Δομοκού, αλλά και έξι οχήματα από Λαμία, Αργυροχώρι, Μακρακώμη και Παύλιανη.

Επιπλέον άμεσα ενήργησε το ένα PZL που βρισκόταν σε διατεταγμένη περιπολία λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου «3»), ενώ μέσα σε 5 λεπτά είχε σηκωθεί και το έτερο αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Νέα φωτιά στην Κεφαλονιά - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις (video)

Νέα φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο, το πρωί της Δευτέρας (31/7) στην περιοχή Χελμάτα στην Κεφαλονιά, κοντά στο Νταμάρι του Καλαφάτη. Παράλληλα, Μαίνεται ισχυρή πυρκαγιά στην Χίο: Στη μάχη με τις φλόγες 9 εναέρια μέσα!

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και τα δυο αεροσκάφη τύπου πετζετέλ, όπως αναφέρει το inkefalonia.gr.

Τροχαίο στον Άλιμο: Η στιγμή που το εν κινήσει αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες - Μαύροι καπνοί έχουν «κλείσει» το σημείο (video)

Φωτιά άρπαξε διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας (31/7) επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, από το ύψος της λεωφόρου Καλαμακίου, ενώ η φωτιά προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

Αυτήν την ώρα, είναι κλειστή η μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας. Το αυτοκίνητο παραμένει στο σημείο, με τα οχήματα να έχουν σχηματίσει ουρά χιλιομέτρων.

Κατερίνη: Τα εφιαλτικά λεπτά προτού απανθρακωθεί η 38χρονη μέσα στο αυτοκίνητο - «Μόνο η ίδια και ο Θεός ξέρουν, απλά κάηκε» (video)

Με φρικτό τρόπο έχασε τη ζωή της μία μητέρα τριών παιδιών στην Κατερίνη, που βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητο, το Σάββατο (29/7).

Το όχημα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τυλίχθηκε στις φλόγες. Το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει σε κεντρικό δρόμο και κοντά σε παιδότοπο, όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε καπνούς. Προσπάθησε να βγει, όμως εκείνη την ώρα κάτι συνέβη. «Μόνο η ίδια και ο Θεός ξέρουν», είπε χαρακτηριστικά ο τραγικός πατέρας της.

Ο κόσμος πλησίασε το όχημα με πυροσβεστήρες για να σβήσει την φωτιά, άνοιξαν την πόρτα του οδηγού και εκεί είδαν τη γυναίκα απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητο.

«Μια απόσταση στα 50 – 60 μέτρα μέσα στον καπνό, σταμάτησε εδώ, χτυπάει στον κάδο όπως βλέπετε εκεί, ανοίγει η πόρτα του οδηγού, τρέχει ο γιος μου να την τραβήξει τη γυναίκα κι εκείνη την ώρα έγινε το παρανάλωμα και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, δυστυχώς», είπε αυτόπτης μάρτυρας. «Προσπάθησαν τα παιδιά να την τραβήξουν, αλλά το αυτοκίνητο είχε ήδη πάρει φωτιά».

«Δεν ξέρουμε πώς έγινε, απλά κάηκε. Το αυτοκίνητο δεν είχε παρουσιάσει βλάβη. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πώς έγινε. Απλά πήγε στη δουλειά της και έγινε αυτό. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι με την απώλεια», είπε ο πατέρας της 38χρονης.

Από την Πυροσβεστική γίνεται προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share