Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Ψυχές γεμάτες πλούτο: Δύο παιδιά από την Πάτρα νίκησαν τον καρκίνο και πέρασαν στην Ιατρική σχολή

Οι δύο φοιτητές και εθελοντές της «ΦΛΟΓΑΣ», επέλεξαν την ιατρική ορμώμενοι από την προσωπική τους περιπέτεια

26 Ιουλίου 2023 13:46
Ψυχές γεμάτες πλούτο: Δύο παιδιά από την Πάτρα νίκησαν τον καρκίνο και πέρασαν στην Ιατρική σχολή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο παιδιά από την Πάτρα νίκησαν τον καρκίνο και πέρασαν στην Ιατρική σχολή. Οι ψυχές τους γεμάτες πλούτο και δύναμη κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον προηγμένο κόσμο, ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι η πρώτη αιτία θανάτου στα παιδιά, μετά τα ατυχήματα.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας νοσούν περίπου 320 «νέα» παιδιά. Για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη! Με την ευκαιρία, δείτε τι έκανε ένας κομμωτής σε μια καρκινοπαθή πελάτισσά του.

Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.

Δύο από αυτά τα παιδιά που βγήκαν νικητές από το δύσκολο αγώνα ζωής είναι η Ζωή Αλεξίου και ο Γιώργος Γεληνιώτης.

Η Ζωή και ο Γιώργος όχι μόνον βγήκαν νικητές από αυτή τη δοκιμασία, αλλά φέτος έζησαν την εισαγωγή τους στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

φλόγα παιδικός καρκίνος βράβευση

Επιτυχία την οποία γιόρτασε και το Παράρτημα Πάτρας της «ΦΛΟΓΑΣ» τιμώντας τα δύο παιδιά της στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Όπως ανέφεραν, οι δύο φοιτητές και εθελοντές της «ΦΛΟΓΑΣ», επέλεξαν την ιατρική ορμώμενοι από την προσωπική τους περιπέτεια και θέλοντας να προσφέρουν στους πάσχοντες και κυρίως στα παιδιά.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε η γνωστή πλέον παρέα των τεσσάρων κοριτσιών της Τράπεζας Αιγίου.

Πρόκειται για τις μαθήτριες Χριστίνα Βενέτη, Εμμέλεια Ηλιοπούλου, Ίριδα Παπαθεοδώρου και Δήμητρα Τάρλα οι οποίες μένουν σε Πάτρα και Αθήνα.

Τα πέντε τελευταία χρόνια, οι τέσσερις μαθήτριες έχουν μετατρέψει τις κοινές τους διακοπές, στην Τράπεζα Αιγίου, σε περίοδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στα παιδιά και με αντικείμενα που φτιάνουν οι ίδιες και πωλούν σε πάγκο της πλατεία τους χωριού, προσθέτουν στον κουμπαρά της «ΦΛΟΓΑΣ» κάθε Σεπτέμβριο, ένα σημαντικό ποσό.

Δείτε παρακάτω το εμπνευσμένο φιλμάκι της Parasol.tv που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε με τον Σύλλογο ΦΛΟΓΑ, με μεγάλη επιτυχία, στις 27 Νοεμβρίου στον «Ελληνικό Κόσμο» και στην οποία τιμήθηκαν οι 58 ‘Ελληνες δωρητές μυελού των οστών του ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών) και 4 λήπτες συναντήθηκαν με τους δότες τους και πιστεύουμε ότι θα κινητοποιήσει και θα ευαισθητοποιήσει όλους εμάς που από αμέλεια δεν έχουμε ακόμα γίνει εθελοντές δότες μυελού των οστών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share