Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

«Κόλαση» στους δρόμους της Αθήνας: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Φορτηγό έπιασε φωτιά εν κινήσει

Επιχειρούν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες - Σημαντικές καθυστερήσεις

24 Ιουλίου 2023 14:08
«Κόλαση» στους δρόμους της Αθήνας: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Φορτηγό έπιασε φωτιά εν κινήσει
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Μποτιλιάρισμα έχει προκληθεί στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Ιεράς Οδού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε φορτηγό, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία τον Κηφισό διεξάγεται από τις αριστερές λωρίδες με σημαντικές καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες.

Εικόνα της κίνησης στην περιοχή

«Κόλαση» στους δρόμους της Αθήνας: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Φορτηγό έπιασε φωτιά εν κινήσει

Χαμός σε δρόμο στην Αλεξανδρούπολη: Έκλεψε φορτηγό με καρπούζια και τα σκόρπισε για να «σπρώξει» μετανάστες (photo)

Άγνωστος στην Αλεξανδρούπολη έκλεψε φορτηγό με καρπούζια, που κινούταν στον οικισμό του Άβαντα και ακολούθως τα πέταξε στον δρόμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evrosnews.gr, η πλειοψηφία των καρπουζιών καταστράφηκε, με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι πρόκειται για διακινητή παράτυπων μεταναστών, που ήθελε το όχημα για να μεταφέρει άτομα που θα παραλάμβανε.

Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο στην ευρύτερη περιοχή.

Καρπούζια στον δρόμο

Το νέο κόλπο των κλεφτών στην εθνική οδό - Δείτε πώς κλέβουν οδηγούς στα διόδια (video)

Υπεράνω πάσης υποψίας είναι ο νέος τρόπος δράσης των συμμοριών, οι οποίες αφαιρούν πολύτιμα αντικείμενα από οδηγούς που ταξιδεύουν στην Εθνική Οδό.

Ανεξάντλητη αποδεικνύεται η ευρηματικότητα των αετονύχηδων οι οποίοι εμπλουτίζουν συνεχώς τη φαρέτρα τους με νέα «όπλα» προκειμένου να παγιδεύουν τους ανυποψίαστους πολίτες.

Οι συμμορίες, μάλιστα, φαίνεται πως ενορχηστρώνουν τη δράση τους με κριτήρια… εποχικότητας, δηλαδή προσαρμόζουν τα σχέδιά τους με βάση την εποχή του χρόνου.

Επί παραδείγματι το καλοκαίρι, όταν και οι πολίτες εγκαταλείπουν με τα αυτοκίνητά τους τα αστικά κέντρα και τα οχήματα-στόχοι εντός των πόλεων μειώνονται αισθητά, οι συμμορίες επιλέγουν ως τόπο δράσης τους τις εθνικές οδούς.

Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο που δημοσίευσε η Αστυνομία της Καταλονίας στην Ισπανία προκειμένου να αφυπνίσει τους οδηγούς και να αποτρέψει την κλοπή είτε των οχημάτων τους, είτε των πολύτιμων αντικειμένων τους (βλ. κινητά τηλέφωνα και τσάντες) που βρίσκονται εντός της καμπίνας.

Το modus operandi των συμμοριών

Μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι κάποιες συμμορίες οι οποίοι ξεκινούν τη δράση τους στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων και την ολοκληρώνουν μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Ειδικότερα, οι σπείρες εντοπίζουν τα οχήματα που προσεγγίζουν τα ταμεία των διοδίων χωρίς υπάλληλο (σ.σ. όπου η πληρωμή γίνεται με κέρματα σε ειδική υποδοχή) και σταματούν ακριβώς από πίσω τους.

Μόλις ο οδηγός του αυτοκινήτου-στόχου είναι… αφοσιωμένος στη ρίψη των κερμάτων στην υποδοχή, ένα μέλος της συμμορίας αποβίβαζεται από το πίσω όχημα και ξεφουσκώνει ένα από τα ελαστικά του ΙΧ-στόχου. Για να μην γίνουν ορατοί από το θύμα τους, συνήθως επιλέγουν το πίσω δεξιά ελαστικό.

Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, ο οδηγός του οχήματος στόχου θα αντιληφθεί ότι υφίσταται πρόβλημα με το ελαστικό και σταματάει σε ασφαλές σημείο προκειμένου να ελέγξει τι συμβαίνει.

Αίφνης εμφανίζονται τα μέλη της συμμορίας, τα οποία -υποδυόμενα τους «Καλούς Σαμαρίτες»- προσφέρονται να παράσχουν χείρα βοηθείας στον οδηγό.

Όσο ένα από τα μέλη της συμμορίας «βοηθάει» τον ανυποψίαστο οδηγό με το πρόβλημα στο ελαστικό, ένας συνεργός του εισέρχεται στο ΙΧ-στόχο και αποσπά πολύτιμα αντικείμενα, όπως κινητά και τσάντες. Στη συνέχεια γίνονται «καπνός», και όταν το θύμα τους αντιλαμβάνεται την απάτη που βίωσε είναι πλέον αργά.

Σύμφωνα, τέλος, με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Καταλονίας, μόνο το 2022 αναφέρθηκαν γύρω στα 3.500 περιστατικά κλοπών σε αυτοκινητοδρόμους, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να γίνεται μέσω της μεθόδου απόσπασης της προσοχής των οδηγών, όπως είναι αυτή που περιγράψαμε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share