Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

«Πάνω από την μισή Ελλάδα στους 45 βαθμούς!»: Έκτακτη προειδοποίηση από τον Τάσο Αρνιακό!

Στο έλεος του καύσωνα όλη η χώρα

21 Ιουλίου 2023 23:20
«Πάνω από την μισή Ελλάδα στους 45 βαθμούς!»: Έκτακτη προειδοποίηση από τον Τάσο Αρνιακό!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Καιρός: Μπορεί να περιμένουμε τα 45αρια από την Κυριακή αλλά αυτά φαίνεται πως θα μας υποδεχτούν νωρίτερα σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό!

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, μέσα από την παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε πως από το Σάββατο πάνω από την μισή Ελλάδα θα είναι στο «κόκκινο» με την θερμοκρασία να χτυπάει 45αρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησος θα σημειώσουν ιστορικό ρεκόρ με 45 βαθμούς ενώ δεν αποκλείεται αυτές οι τιμές να «χτυπήσουν» και στην Αττική.

Απίστευτες καταστάσεις, αφού μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά η αλήθεια είναι πως τόσο υψηλές θερμοκρασίες Αφρικής δεν είχαμε συνηθίσει στην χώρα μας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

«Καμίνι» η Ελλάδα το Σαββατοκύριακο: Οι περιοχές με τα 45άρια - Πότε φτάνει το τρίτο κύμα του καύσωνα

Καιρός: Σε κανονικό «καμίνι» αναμένεται να μετατραπεί η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο, καθώς ο καύσωνας αναμένεται να φέρει πρωτοφανείς θερμοκρασίες στη χώρα. Ποιες είναι οι περιοχές με τα 45άρια;

Ήδη ο διευθυντής της ΕΜΥ προβλέπει ότι αναμένεται να «σπάσει» ακόμα και το ρεκόρ του 1987, ενώ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας εξέδωσε οδηγίες προφύλαξης από τη θερμοπληξία. Παράλληλα, δείτε εδώ την ανάλυση των δεδομένων από την Χριστίνα Σούζη για την εξέλιξη του καιρού.

Μαρουσάκης: Αφόρητη ζέστη στη χώρα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η χώρα βρίσκεται ήδη σε «κλοιό αφόρητης ζέστης». Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 42 - 45 βαθμούς Κελσίου.

Στο νέο κύμα καύσωνα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή και στα αστικά κέντρα δεν θα πέφτει κάτω από 30 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, επίκειται πολύ δύσκολη, το τρίτο κύμα καύσωνα θα φέρει μέχρι και 45 βαθμούς Κελσίου.

Φαίνεται ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ δύσκολο, σύμφωνα με τον Μαρουσάκη, ο οποίος προβλέπει 38 με 41 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 42-25 βαθμούς σε περιοχές ηπειρωτικά της χώρας και 36-38 βαθμούς στο Αιγαίο λόγω των μελτεμιών. «Οι συνθήκες βοηθούν πολύ στο να ξεκινήσει πυρκαγιά ενώ την Κυριακή μπαίνει και ο λίβας η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική στα μεγάλα αστικά κέντρα» ανέφερε στο OPEN.

Το νέο κύμα καύσωνα θα χαρακτηρίζεται από μέγιστες θερμοκρασίες από 42 μέχρι 45 βαθμούς, ελάχιστες θερμοκρασίες μέχρι 27 βαθμούς, περιορισμό των μελτεμιών, χαμηλά ποσοστά υγρασίας, επικράτηση λίβα, ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός.

«Θα σπάσει το ρεκόρ του 1987»

«Φαίνεται ότι αυτό το θερμικό κύμα από την Αφρική εξακολουθεί να μας βασανίζει και θα συνεχίσει να μας βασανίζει τουλάχιστον μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο» τόνισε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Το ρεκόρ που είχαμε το 1987 με τον καύσωνα όπου για 12-13 μέρες περίπου, οι θερμοκρασίες ήταν πάλι πολύ υψηλές, φαίνεται ότι θα σπάσει τώρα, καθώς η διάρκεια αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Λάλος.

«Φαίνεται ότι αυτό το θερμικό κύμα από την Αφρική εξακολουθεί να μας βασανίζει και θα συνεχίσει να μας βασανίζει τουλάχιστον μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο. Δεν φαίνεται κάποιος μηχανισμός, δηλαδή κάποιο σύστημα το οποίο θα έρθει από τη δυτική ή από τη Βόρεια Ευρώπη, το οποίο θα κινηθεί προς τα Βαλκάνια και θα διώξει, με κάποιο τρόπο, αυτές τις θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας και δεν έχει και κάποιο σοβαρό μελτέμι» εξήγησε ακόμη ο κ. Λάλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share