Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στον Άγιο Παντελεήμονα: Κοσμήματα «έδειξαν» τον δολοφόνο της Κουβανής τρανς (video)

Τα στοιχεία που «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση

20 Ιουλίου 2023 08:28
Έγκλημα στον Άγιο Παντελεήμονα: Κοσμήματα «έδειξαν» τον δολοφόνο της Κουβανής τρανς (video)
Από Εύη Κουρίδου

Λάθη του ίδιου και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας οδήγησαν στη σύλληψη του 35χρονου για τη δολοφονία της 46χρονης τρανς Άννας Ιβάνκοβα.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, τα τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, τα αποτυπώματα που άφησε στον τόπο του εγκλήματος καθώς και τα κοσμήματα που φορούσε στα χέρια του είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τα έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στη σύλληψη του 35χρονου για την άγρια δολοφονία της 46χρονης τρανς Άννας Ιβάνκοβα στον Άγιο Παντελεήμονα. Τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ. «έδειξαν» πέραν πάσης αμφιβολίας την εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

Τι έκανε μετά το έγκλημα

Όπως προέκυψε λοιπόν από την έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί, ο 35χρονος εμφανίζεται την ημέρα της δολοφονίας να εισέρχεται νωρίς το πρωί στην πολυκατοικία που έμενε το θύμα στην οδό Φυλής και, μετά από κάποιες ώρες, να αποχωρεί από αυτή πηδώντας από το παράθυρο.

Μετά τη φυγή του από τον τόπο του εγκλήματος, κάμερες της περιοχής τον «τσακώνουν» και πάλι να κινείται στο κέντρο της Αθήνας πεζός και να φέρει τραύματα στα χέρια και στο πρόσωπό του. Τα σημάδια που φέρει δείχνουν πως προηγήθηκε πάλη. Ο άνδρας περπατά για μερικά λεπτά και τελικά καταλήγει στο σπίτι του στην Ομόνοια.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη διαδρομή που ακολούθησε ο φερόμενος ως δράστης από τη στιγμή που διέπραξε τη δολοφονία μέχρι και την επιστροφή στο σπίτι του.

Τον «πρόδωσαν» τα κοσμήματα

Εκτός όμως από το υλικό των καμερών, καταλυτικό ρόλο στην ταυτοποίηση του 35χρονου έπαιξαν ακόμη δύο στοιχεία. Το ένα ήταν τα αποτυπώματα που άφησε στον τόπο του εγκλήματος και το άλλο τα κοσμήματα που φορούσε στα χέρια του.

Πιο συγκεκριμένα, από τότε που ξεκίνησε η έρευνα, οι αστυνομικοί παρατήρησαν στις εικόνες από το βιντεοληπτικό υλικό πως ο -άγνωστος τότε- δράστης φορούσε στα χέρια του ένα δαχτυλίδι και μία μικρή αλυσίδα. Όταν ο 35χρονος εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη (18/7) στα Πετράλωνα και προσήχθη, οι αστυνομικοί παρατήρησαν πως φορούσε ένα δαχτυλίδι και μία αλυσίδα, ακριβώς ίδια με αυτά που φορούσε ο δράστης στις εικόνες που είχαν καταγράψει οι κάμερες. Επίσης, στην έρευνα που έγινε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα αποτυπώματά του.

Τα δύο στοιχεία αυτά, συνδυαστικά με τα ευρήματα από τις κάμερες ασφαλείας και τις καταθέσεις των μαρτύρων, ήταν αυτά που ουσιαστικά «έδεσαν» την υπόθεση και οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη του 35χρονου.

Να σημειωθεί πως όταν εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος από τις Αρχές, έφερε τραύματα στο κεφάλι, στα χέρια αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός του. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν από που προήλθαν αυτά, εκείνος απάντησε πως άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να τον απαγάγουν και τον τραυμάτισαν, χωρίς φυσικά να πείσει κανέναν με τους ισχυρισμούς του.

Αρνείται ότι τη σκότωσε

Με τον δράστη να παραδέχεται στους αστυνομικούς ότι είχε βρεθεί στο διαμέρισμα της 46χρονης αλλά ν’ αρνείται ότι ήταν αυτός που τη σκότωσε. Αφήνοντας έτσι προς το παρόν αναπάντητο το ερώτημα για το κίνητρο της εν ψυχρώ δολοφονίας. Χωρίς ωστόσο να δίνει άλλες επαρκείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη.

Επιβαρυντικό στοιχείο θεωρείται ότι βρέθηκε αποτύπωμα του σε αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία της 46χρονης τρανς, ενώ εξετάζεται αν το γενετικό υλικό του ταυτοποιείται με αυτό που έχει εντοπισθεί στο σώμα της δολοφονηθείσας.

Όλα συνέβησαν τις απογευματινές ώρες της 10ης Ιουλίου, όταν το θύμα –που είχε έλθει προ τετραετίας στην Ελλάδα κι εργαζόταν σε γνωστό νυκτερινό μαγαζί- εντοπίστηκε νεκρό στο διαμέρισμα όπου διέμενε, φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, την τραχηλική χώρα, στη ραχιαία επιφάνεια, στον αριστερό βραχίονα, στην κοιλιακή χώρα, καθώς και στα άνω άκρα. Ο θάνατος της αποδόθηκε σε αιμορραγικό σοκ.

Τραύματα έφερε και ο 37χρονος από το Μπαγκλαντες ο οποίος είχε και κομμένο αυτί από την απεγνωσμένη προσπάθεια της 46χρονης να αποφύγει το μοιραίο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share