Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Αποτροπιασμός στα Χανιά: Άφησε το άλογό του επί μέρες δεμένο κάτω από τον ήλιο χωρίς τροφή και νερό ώσπου ξεψύχησε

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

19 Ιουλίου 2023 09:08
Αποτροπιασμός στα Χανιά: Άφησε το άλογό του επί μέρες δεμένο κάτω από τον ήλιο χωρίς τροφή και νερό ώσπου ξεψύχησε
Από Εύη Κουρίδου

Συνελήφθη ιδιοκτήτης αλόγου στα Χανιά ο οποίος άφησε το άλογό του δεμένο στο χωράφι μέσα στον καύσωνα χωρίς τροφή και νερό για μέρες.

Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων στον Κίσαμο Χανίων, το άτυχο ζώο ήταν ιδιοκτησία ενός 26χρονου, ο οποίος το είχε αφήσει μέρες δεμένο κάτω από τον ήλιο και χωρίς νερό.

Η καταγγελία δυστυχώς έγινε όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου που πήγαν στο σημείο εντόπισαν το νεαρό άλογο νεκρό και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν ήταν και πεταλωμένο.

Πάντως, όπως έλεγαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί. Ο 26χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που κρατείται βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Κτηνωδία στα Χανιά

Απίστευτο θρίλερ στην Κρήτη: Από το Ρέθυμνο έφτασε στα Χανιά το απορριμματοφόρο με τον τεμαχισμένο άνδρα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον τεμαχισμένο άνδρα που βρέθηκε στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ (Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άνδρα ασιατικής καταγωγής. Σοκαρισμένοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ βρήκαν αρχικά μία σακούλα με ανθρώπινο κρανίο, ενώ στη συνέχεια δύο πόδια.

Οι έρευνες εστιάζουν στον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών του σώματος του άνδρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το απορριμματοφόρο που είχε μέσα τη σακούλα έφτασε από το Ρέθυμνο στα Χανιά.

Το βράδυ της Τρίτης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων μετέβη εκ νέου στο εργοστάσιο για να παραλάβει τα κάτω άκρα του θύματος. Επίσης, στο εργοστάσιο κλήθηκε ιατροδικαστής ώστε να διαπιστωθεί η ταυτότητα του θύματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας ήταν νεκρός περίπου 10 ημέρες.

Σε κατάσταση σοκ οι εργαζόμενοι

«Ενημερώθηκα από τον προϊστάμενο βάρδιας ότι βρέθηκε ανθρώπινο διαμελισμένο πτώμα στην ταινία διαλογής των υλικών. Αμέσως σταμάτησε η παραγωγική διαδικασία και ενημερώθηκε αρμοδίως η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Βρίσκονταν στην γραμμή διαλογής τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι ήρθαν τα ανθρώπινα μέλη. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Όπως κι όλοι μας (…) Από την πλευρά της επιχείρησης θα σταθούμε αρωγοί στις οικογένειες των εργαζομένων» δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share