Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ώρες αγωνίες για την Σάσα Σταμάτη: «Καιγόμαστε κάντε κάτι! Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας» - Η απεγνωσμένη έκκλησή της για τη φωτιά στην Μάνδρα

«Δεν αντέχουμε άλλο!»

18 Ιουλίου 2023 19:21
Ώρες αγωνίες για την Σάσα Σταμάτη: «Καιγόμαστε κάντε κάτι! Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας» - Η απεγνωσμένη έκκλησή της για τη φωτιά στην Μάνδρα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τιτάνια μάχη δίνει το Πυροσβεστικό Σώμα μαζί με τους εθελοντές για τη μεγάλη φωτιά που έχει επεκταθεί από τα Δερβενοχώρια ως τη Μάνδρα. Οι φλόγες έχουν τυλίξει τα πάντα, με την Πολιτική Προστασία να κάνει έκκληση στους κατοίκους για εκκένωση των σπιτιών.

Η Σάσα Σταμάτη, η οποία κατάγεται και ζει στη Μάνδρα, βρέθηκε μέσα στην πυρκαγιά και με λυγμούς απηύθυνε έκκληση στις Αρχές να κάνουν κάτι να σωθεί η περιοχή. «Νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο έλεος ανίκανων ευθυνόντων» δηλώνει από την πλευρά της η Μαίρη Καρά, κάτοικος στο Πανόραμα Μάνδρας όπου ζουν 300 περίπου άνθρωποι.

Η γνωστή δημοσιογράφος ακούγεται με λυγμούς να λέει: «Καιγόμαστε, κάντε κάτι για τη Μάντρα. Δεν αντέχουμε άλλο! Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας».

«Στόχος μου ήταν να φύγουν τα παιδιά μου» - Ανατριχιάζει κάτοικος της Μάνδρας που είδε το σπίτι του να καίγεται (Video)

Με τη φωτιά να καίει ακόμα ό,τι βρίσκει μπροστά της στη Μάνδρα Αττικής, τα πρώτα σπίτια έχουν ήδη να παραδίδονται στις φλόγες. Παράλληλα, ραγίζει καρδιές η ανάρτηση στο Twitter με φωτογραφία από τις φωτιές

Ένας άνδρας που δεν ήθελε να αφήσει την περιουσία του να καταστραφεί ολοσχερώς, έμεινε πίσω, παρά τις εντολές εκκένωσης, όμως, το σπίτι του έγινε παρανάλωμα. Μιλώντας στην κάμερα του έκτακτου δελτίου ειδήσεων του OPEN και τον ρεπόρτερ Γιάννη Ρήγο, ο άνδρας που μένει στην Μάνδρα είδε το σπίτι του να καίγεται στην πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια.

«Μείναμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είδαμε τον αέρα να δυναμώνει. Προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα παιδιά για να φύγουμε, η φωτιά πλησίαζε πάρα πολύ γρήγορα και ήταν πολύ δύσκολο», ανέφερε αρχικά ο ίδιος.

«Στόχος μου ήταν να φύγουν τα παιδιά μου»

«Η φωτιά πέρασε από τα πεύκα στη σκεπή του σπιτιού, και από τη σκεπή μέσα στο σπίτι. Βρέχαμε το σπίτι από τις 13:00 μέχρι την τελευταία στιγμή. Είχαμε ενημερώσει τους πυροσβέστες, αλλά είναι πάρα πολλές οι φωτιές και πάρα πολύ δύσκολο», είπε ο άντρας για τον τρόπο με τον οποίο κάηκε το σπίτι του.

«Οι άνεμοι ήταν τρομερά δύσκολοι, μια γύρναγαν από πάνω και μια προς τα κάτω. Πέρασε εδώ, απέναντι, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα».

«Στόχος μου ήταν να φύγουν τα παιδιά μου. Σήμερα η οικογένειά μου θα μείνει στον αδερφό της συζύγου μου, αλλά η κατάσταση θα είναι δύσκολη», σημείωσε ο ίδιος με τρεμάμενη φωνή, μπροστά από το καμένο του σπίτι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share