Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

«Φλέγεται» στον καύσωνα η χώρα: «Κόκκινος» συναγερμός από τον Γιάννη Καλλιάνο για τη νέα εβδομάδα

Πως θα κυλήσει η ζέστη την επόμενη εβδομάδα

15 Ιουλίου 2023 20:55
«Φλέγεται» στον καύσωνα η χώρα: «Κόκκινος» συναγερμός από τον Γιάννη Καλλιάνο για τη νέα εβδομάδα
Από Ανθή Κουρεντζή

Καιρός: Την Κυριακή (16/7) οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, ωστόσο σε αρκετές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα υποχωρήσει, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία, δείτε τις θερμοκρασίες που κατέγραψαν θερμικές κάμερες.


Ηλιοφάνεια αναμένεται στα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, που ενδεχομένως να δώσουν μπόρες.

Στο Αιγαίο και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια.

Στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει τους 39-40 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια ηπειρωτικά 36-37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις δυτικές περιοχές της χώρας και τα Επτάνησα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38-42 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται ότι ο καιρός θα είναι πιο δροσερός στα ανατολικά τμήματα της χώρας λόγω του μελτεμιού που θα πνέει στην περιοχή.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

«Ψήσιμο» από τα Μερομήνια: «Το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου αναμένεται σκόνη και...»

Μερομήνια: Σε «κλίμα τροπικό» φαίνεται πως παραπέμπει ο καιρός στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι αφού μετά το φθινοπωρινό μοτίβο, η χώρα πλήττεται από έναν ισχυρό καύσωνα που όμοιο του είχαν να δουν πολλά χρόνια οι ειδικοί. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για την εξέλιξη της ζέστης τις επόμενες ημέρες.

Η πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια

ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

Την Τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, εκτός από μερικές αστάθειες που θα παρατηρηθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα εμφανιστούν στην Πελοπόννησο και στα δυτικά της χώρας.

Τη τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου εμφανίζονται τα πρώτα 40αρια. Σε πολλές περιοχές, μάλιστα, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλός. Η ζέστη σε συνδυασμό με τον αέρα και την υγρασία θα προκαλέσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να πέσουν μερικές μπόρες στην Μακεδονία.

«Ψήσιμο» από τα Μερομήνια - «Το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου αναμένεται σκόνη και...»

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

Τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και ο λαός αναμένεται να ξεχυθεί στις παραλίες της χώρας. Ο καύσωνας θα πλήξει όλη τη χώρα με τις θερμοκρασίες να παραμένουν άνω των 40 °C. Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου είναι πιθανή και η εμφάνιση της αφρικανικής σκόνης.

Την ημέρα της Παναγίας (15/8/2023) θα έχουμε αρκετή ζέστη και απουσία ανέμων.

Στο δεύτερο μισό του Αυγούστου ο καιρός αναμένεται ζεστός και υγρός στα νοτιοανατολικά και ανατολικά τμήματα της χώρας. Πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει στη Μακεδονία. Πολύ πιθανόν είναι περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας να «χτυπηθούν» από καταιγίδες.

Η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να γίνει με πολλούς νοτιάδες και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share