Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

"Lockdown" λόγω... καύσωνα «Κλέων»! "Βόμβα" από τον Νίκο Καπραβέλο - «Μην απορήσετε αν απαγορευτεί η κυκλοφορία για κάποιες ώρες» (Video)

«Η θερμοπληξία είναι από τις πιο επικίνδυνες και πιο επείγουσες καταστάσεις στην ιατρική. Έχεις ξηρό δέρμα, δεν μπορείς να αναπνεύσεις εύκολα, ζαλίζεσαι, έχεις πονοκέφαλo»

11 Ιουλίου 2023 11:13
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, μιλώντας για τον καύσωνα «Κλέων» που θα πλήξει τη χώρα μας, είπε ότι: «Όταν δείτε την κατάσταση να χτυπήσει κόκκινο, μην απορήσετε αν η πολιτεία απαγορεύσει και την κυκλοφορία για κάποιες ώρες, για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή», θυμίζοντας εποχές «lockdown» επί πανδημίας του κορωνοϊού!

Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καύσωνας «Κλέων» θα έχει διάρκεια και την επόμενη εβδομάδα ειδικά για μία περιοχή.

«Μην απορήσετε αν απαγορευτεί η κυκλοφορία για κάποιες ώρες»

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνη για τη ζωή.

«Η θερμοπληξία χρειάζεται τρία στοιχεία: υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και άπνοια. Δημιουργεί τέτοια ασφυκτική κατάσταση στον οργανισμό που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο», πρόσθεσε.

«Το καλό είναι ότι ξέρουμε πότε θα χτυπήσει, έχουμε πρόβλεψη. Δεν χρειάζονται ούτε εμβόλια ούτε φάρμακα. Χρειάζονται γενικά μέτρα προστασίας για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την καταστροφή που γίνεται στους οργανισμούς.

Θέλει άφθονα υγρά, μικρά ελαφριά γεύματα, μικρότερη έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες. Δεν αφορά μόνο έκθεση στον ήλιο, αλλά και κλειστούς χώρους, όπως λεωφορεία που δεν κλιματίζονται και εκεί θέλει μεγάλη προσοχή. Έτσι προφυλάσσουμε τον εαυτό μας από μία θανατηφόρα εξέλιξη».

Όσο για τα συμπτώματα της θερμοπληξίας ο κύριος Καπραβέλος εξήγησε: «Η θερμοπληξία είναι από τις πιο επικίνδυνες και πιο επείγουσες καταστάσεις στην ιατρική. Έχεις ξηρό δέρμα, δεν μπορείς να αναπνεύσεις εύκολα, ζαλίζεσαι, έχεις πονοκέφαλο. Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα θερμοπληξίας. Πιο ευάλωτες κατηγορίες είναι οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά οι έγκυες και όσοι έχουν χρόνια νοσήματα»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share