Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Συναγερμός στην Κατερίνη: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία που έκανε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα με 58 επιβάτες (video)

Αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις - Ποια η κατάσταση υγείας των επιβατών

5 Ιουλίου 2023 21:53
Συναγερμός στην Κατερίνη: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία που έκανε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα με 58 επιβάτες (video)
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Η αμαξοστοιχία 12591, με 58 επιβάτες στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Λάρισα, είναι ακινητοποιημένη στην Κατερίνη, λόγω παντογράφου εκτός λειτουργίας από κλαδιά στη γραμμή και σπασμένου υαλοπίνακα στην καμπίνα μηχανοδήγησης.

Αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις στον Προαστιακό Θεσσαλονίκη – Λάρισα. Θα δρομολογηθούν λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Τέμπη: «Με τη βοήθεια της Παναγίας και τη δική σας, φεύγω για να συνεχίσω το ταξίδι της ζωής μου» - Το συγκινητικό σημείωμα για τον Γεράσιμο μοναδικού επιζώντα από το 1ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας

Για πάνω από εκατό ημέρες, ο 20χρονος Γεράσιμος έδινε «μάχη» στην εντατική του νοσοκομείου Λάρισας. Ο πολυτραυματίας και μοναδικός επιζών από το 1ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας που συγκρούσθηκε με άλλη, στα Τέμπη.

Τώρα, έχοντας ήδη αρχίσει να έχει μία επαφή με το περιβάλλον, μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας, προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα του.

Το συγκινητικό σημείωμα για τον Γεράσιμο μοναδικού επιζώντα από το 1ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας

Έξω από την εντατική του νοσοκομείου όπου νοσηλεύθηκε όλο αυτό το διάστημα, έχει αναρτηθεί μία αφίσα στον τοίχο, στην οποία γράφει τα εξής, όπως δημοσιεύει το OnLarissa.

«Με τη βοήθεια της Παναγίας και τη δική σας, φεύγω για να συνεχίσω το ταξίδι της ζωής μου. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου! Γεράσιμος – Ιάσονας».

Στο μεγάλο αγώνα που έδωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αναφέρθηκε σε τοποθέτησή του, ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γρηγόρης Βλαχάκης.

Τραγωδία στα Τέμπη: «Μια μάνα βρήκε ένα κομματάκι 2×3 και ταυτοποιήθηκε. Ήταν η καρδιά της κόρης της!» - Ανατριχιάζει η Ευδοκία Τσαγκλή (Video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Η πρώην παίκτρια του Big Brother, Ευδοκία Τσαγκλή, ταξίδευε στο τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας IC62 μαζί με φίλους της και ήταν από τους τυχερούς που κατάφεραν να αποδράσουν μέσα από μια συμπαγή μάζα σιδερικών με τις φλόγες να «γδέρνουν» τα σώματα τους μετά τη μοιραία σύγκρουση. Παράλληλα, "ράγισαν" καρδιές από τους συγγενείς των θυμάτων στο τρισάγιο.

Η Ευδοκία Τσαγκλή έχει ζήσει μια εμπειρία που θα μπορούσε να συντρίψει το πνεύμα και την ελπίδα οποιουδήποτε. Ήταν μία από τους επιβάτες που τα έβαλαν με τον θάνατο και κατάφεραν να επιζήσουν, από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.’Ενα δυστύχημα, που αφαίρεσε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Μέσα από μια συνέντευξη στο κανάλι του Eleftheros στο Youtube, η Ευδοκία Τσαγκλή αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της. Με αποφασιστικότητα και θάρρος, μιλά για τα όσα βίωσε εκείνη την τραγική νύχτα. Εκτός από την προσωπική της εμπειρία, αναφέρεται και στον αγώνα που δίνει για να αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από το δυστύχημα, ελπίζοντας ότι η δικαιοσύνη θα επικρατήσει και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share