Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Φωτιές σε Σουφλί και Κρήτη

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

4 Ιουλίου 2023 15:19
Φωτιές σε Σουφλί και Κρήτη
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα (4/7) στις περιοχές της Κορνοφωλιάς και του Μεγάλου Δερείου του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στην περιοχή της Κορνοφωλιάς οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση και ειδικότερα γεωργική έκταση με καλλιέργεια σιτηρών. Η φωτιά εκδηλώθηκε μετά τις 12.30 το μεσημέρι, νότια της Μονή Παναγίας Πορταΐτισσας, που είναι Μετόχι της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, η οποία -σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα- δεν απειλείται και για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο υδροφόρα οχήματα με πέντε πυροσβέστες.

Λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε μεικτό δάσος πεύκης – δρυός στην περιοχή του Μεγάλου Δερείου, σε απόσταση ασφαλείας από κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν πέντε υδροφόρα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κατάσβεση δεν απαιτείται η συνδρομή δυνάμεων πυρόσβεσης από αέρος.

Ηράκλειο: Φωτιά τώρα και στο φαράγγι του Αλμυρού

Φωτιές σε Σουφλί και Κρήτη
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στήθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο Φαράγγι του Αλμυρού, του Δήμου Μαλεβιζίου. Δέκα οχήματα με 20 υπαλλήλους έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση της Κρήτης κάνει εκ νέου έκκληση προς όσους ζουν μόνιμα ή επισκέπτονται το νησί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη χρησιμοποιούν φωτιά στην ύπαιθρο «για κανέναν λόγο», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι «η απροσεξία, η αμέλεια ή μία στιγμή αστόχαστης ενέργειας, αρκούν για να ξεσπάσει μία πυρκαγιά» και πως «όσο πλησιάζουμε στην “καρδιά” της αντιπυρικής περιόδου, είμαστε διπλά προσεκτικοί».

Φωτιά σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα: Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο (video)

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στα Οινόφυτα όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο χρωμάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 06:00 το πρωί σε χώρο εργοστασίου βερνικιών και χρωμάτων και δεν θεωρείται πως κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ναύπακτο: Έφτασαν σε σπίτια οι φλόγες - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (video)

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Πλατανίτης Ναυπακτίας. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν τις φλόγες να έχουν φτάσει σε κατοικημένη περιοχή.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το nafpaktianews.gr:

Φρικτός θάνατος στη Λάρισα για πατέρα δύο παιδιών - Πήρε φωτιά σε μπαλκόνι και πέφτοντας καρφώθηκε σε κάγκελα

Φρικτό θάνατο είχε ένας άνδρας στη Λάρισα, ο οποίος κάηκε ζωντανός και πέφτοντας από μπαλκόνι το σώμα του καρφώθηκε σε κάγκελα!

Το αδιανόητο συμβάν έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (29/6) σε γειτονιά της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, ένας άνδρας ηλικίας 50 έως 55 ετών έχασε τη ζωή του με φριχτό τρόπο.

Ο άτυχος Λαρισαίος ενώ βρισκόταν σε μπαλκόνι πολυκατοικίας, πήρε φωτιά χωρίς να είναι ξεκάθαρο πώς. Στη συνέχεια, έπεσε στο κενό και το σώμα του καρφώθηκε επάνω σε κάγκελα, με αποτέλεσμα χάσει τη ζωή του, παρά την άμεση επέμβαση των διασωστών.

Το συμβάν καταγράφηκε στην περιοχή της οδού Αγιάς στη Λάρισα. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας, διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά και πυροσβέστες. Οι Αρχές ξεκίνησαν ήδη την έρευνα για τα αίτια θανάτου του άνδρα.

Νέα Υόρκη: Τεράστια φωτιά στο εμβληματικό κατάστημα «Tiffany» - Τρομακτικά βίντεο

Πυρκαγιά ξέσπασε, το πρωί της Πέμπτης (29/6), σε κατάστημα του εμβληματικού κοσμηματοπωλείου Tiffany's στο Μανχάταν, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Όπως επισημαίνει η αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία, η πρώτη κλήση ειδοποίησης έγινε στις 09:30, τοπική ώρα. Η πυρκαγιά μαίνεται ακόμη αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Βίντεο που αναρτήθηκαν δείχνουν καπνό να βγαίνει από το υπόγειο του καταστήματος, το οποίο άνοιξε ξανά τον Απρίλιο μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση τριών ετών, την πρώτη που έγινε από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του, το 1940.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή υψηλής τάσης. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο κατάστημα του κοσμηματοπωλείου, που βρίσκεται δίπλα από τον Πύργο Τραμπ, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές το 1961 όταν η Όντρεϊ Χέπμπορν πρωταγωνίστησε στην ταινία "Breakfast at Tiffany's". Πυροσβέστες επιχειρούν ακόμη στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά που αναμένεται να προκαλέσει φθορές στην πρόσοψη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share