Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ευχάριστα νέα για την 4χρονη που τη δάγκωσε φίδι - Ανταποκρίνεται στην αγωγή, βγήκε από τη ΜΕΘ (video)

Μεταφέρθηκε σε απλή κλίνη της Παιδιατρικής

29 Ιουνίου 2023 15:01
Ευχάριστα νέα για την 4χρονη που τη δάγκωσε φίδι - Ανταποκρίνεται στην αγωγή, βγήκε από τη ΜΕΘ (video)
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει η περιπέτεια της 4χρονης που τη δάγκωσε φίδι στο Βόλο. Ανταποκρίνεται στον αντιοφικό ορό και βγήκε από τη ΜΕΘ.

Η 4χρονη που δαγκώθηκε σε τέσσερα σημεία από φίδι ενώ βρισκόταν με τη γιαγιά της σε κοιμητήριο σε χωριό του Βόλου, πέρασε έναν Γολγοθά, καθώς γύρισε... όλα τα νοσοκομεία της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Αρχικά πήγε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, ακολούθως στα νοσοκομεία Βόλου και Λάρισας κι έπειτα κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, όπου εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου, μιας κι έκανε αλλεργικές αντιδράσεις στους αντιοφικούς ορούς που της χορηγήθηκαν.

Τελικά, η μικρή φαίνεται πως θα έχει να διηγείται την περιπέτειά της με χαμόγελο, μιας και όλα βαίνουν καλώς. Βγήκε από τη ΜΕΘ και εισήχθη σε απλή κλίνη.

«Από ό,τι φαίνεται το κοριτσάκι ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, γιατί είναι σε σταθερή και καλή κατάσταση. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλύτερα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης στην ΕΡΤ.

Βόλος: «Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε για το σώμα» - Συγκλονίζει ο πατέρας της 4χρονης που τη δάγκωσε οχιά (Video)

Αγωνία επικρατεί για το 4χρονο κορίτσι το οποίο νοσηλεύεται σε ΜΕΘ αφού δέχθηκε δάγκωμα από οχιά ενώ βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού Ελευθεροχώρι, στον Βόλο. Ο πατέρας του άτυχου παιδιού μίλησε για το περιστατικό, καθώς και για την κατάσταση της υγείας της κόρης του.

«Οι γιατροί λένε ότι η κατάστασή της είναι στάσιμη, κάνουν μικρές δόσεις από αντίδοτο», είπε στον Alpha ο πατέρας της 4χρονης, ενώ εξηγώντας πως συνέβη το περιστατικό είπε: «Καθάριζε η γιαγιά της μία αυλή μιας εκκλησίας και πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω και τη δάγκωσε. Οι πευκοβελόνες ήταν πάνω σε τσιμέντο, όχι σε χώμα. Πήγε να τη βοηθήσει να τις πιάσει με το χέρι και τη δάγκωσε».

«Ήταν οχιά, τη δάγκωσε στην παλάμη», σημείωσε ο ίδιος. «Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου που ήταν το πιο κοντινό, από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο, από τον Βόλο στον πανεπιστημιακό Λάρισας και από τη Λάρισα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης».

«Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε για το σώμα», σημείωσε και εξήγησε ότι δεν της είχε χορηγηθεί ακόμα αντιοφικός ορός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share