Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Ανείπωτη τραγωδία στη Λαμία: «Έσβησε» μωρό μόλις 10 μηνών - Το αγγελούδι δεν τα κατάφερε

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών

21 Ιουνίου 2023 21:03
Ανείπωτη τραγωδία στη Λαμία: «Έσβησε» μωρό μόλις 10 μηνών - Το αγγελούδι δεν τα κατάφερε
pixabay
Από Κυριάκος Μελλίδης

Τραγωδία σημειώθηκε στη Λαμία καθώς έφυγε από τη ζωή μωρό, κοριτσάκι, 10 μηνών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το αγγελούδι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας στις 14:30’ το μεσημέρι της Τετάρτης (21/6) από τους γονείς του που είναι αλλοδαποί κι εργάζονται στην Ελλάδα.

Εκεί, οι γιατροί της Παιδιατρικής αλλά και της ΜΕΘ, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να το σώσουν εφαρμόζοντας τεχνικές ΚΑΡΠΑ και προχωρώντας σε διασωλήνωση, όμως παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν. Ενημερώθηκε η Αστυνομία για το τραγικό συμβάν που παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

Μωράκι πέθανε στη Λαμία
pixabay

Ένοχος ο αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 37χρονης Κατερίνας αμέσως μετά τη γέννα - Μόνο της όνειρο ήταν να κρατήσει το μωράκι στην αγκαλιά της (video)

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο αναισθησιολόγος της ιδιωτικής κλινικής που έχασε την ζωή της η Κατερίνα Μπαλτζή λίγες ώρες αφού έγινε μητέρα για πρώτη φορά. Η ποινή για τον αναισθησιολόγο ο οποίος εφημέρευε στην ιδιωτική κλινική είναι 4 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Η 37χρονη Κατερίνα είχε γεννήσει με καισαρική τομή σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Ίσα που πρόλαβε να κρατήσει στην αγκαλιά της τον νεογέννητο γιο της και λίγη ώρα αργότερα εμφάνισε παθολογικά συμπτώματα και είχε αιμορραγία με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Η αδελφή της είχε ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα προκειμένου να μάθει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για το κακό που έγινε. 6 χρόνια μετά η ίδια ζει με τον πόνο της απώλειας. Παράλληλα, θυμίζουμε το περιστατικό όπου μία νοσοκόμα έβαλε κάμερα στην θερμοκοιτίδα του μωρού - Μόλις ο πατέρας βλέπει το βίντεο ξεσπάει σε λυγμούς

Για την ίδια υπόθεση έχει εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η οποία υποχρέωσε το ΕΚΑΒ να καταβάλλει αποζημίωση στην οικογένεια διότι αποδέχτηκε ότι στο θάνατο της 37χρονης Κατερίνας έπαιξε ρόλο η ολιγωρία. Η ιδιωτική κλινική όταν η Κατερίνα δεν ήταν καλά, είχε κάνει πάνω από 10 κλήσεις στο ΕΚΑΒ για να παραλάβει την κοπέλα και να την μεταφέρει σε δημόσιο νοσοκομείο ωστόσο το ασθενοφόρο καθυστέρησε να πάει.

“Το όνειρο της Κατερίνας ήταν να γεννήσει και να κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά της. Η απόφαση αυτή είναι ένα φως στην ψυχή μου, μια δικαίωση, μια ικανοποίηση. Η δικαστική απόφαση είναι απάντηση σε όσους έκαναν λόγο για παθολογικά αίτια και για τυχαίο γεγονός σχετικά με την απώλεια της αδερφής μου», τόνισε χαρακτηριστικά η αδερφή της, μιλώντας στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share