Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκ στο Λασίθι: Βρέθηκαν απαγχονισμένοι δύο αστυνομικοί

Μουδιασμένη η τοπική κοινωνία

10 Ιουνίου 2023 16:28
Σοκ στο Λασίθι: Βρέθηκαν απαγχονισμένοι δύο αστυνομικοί
Από Ανθή Κουρεντζή

Κρήτη: Σοκαρισμένο είναι το Λασίθι από την αυτοκτονία δύο νεαρών εν ενεργεία αστυνομικών. Με την ευκαιρία, δείτε το θρίλερ με τον θάνατο 38χρονου στην Θήβα.

Δύο αστυνομικοί, ηλικίας 34 και 35 ετών, βρέθηκαν απαγχονισμένοι σήμερα Σάββατο, ενώ και οι δύο άφησαν πίσω τους σημειώματα πριν προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα.

Ο πρώτος, ο οποίος ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά και είχε καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, είχε έλθει με μετάθεση για να υπηρετήσει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, ενώ διέμενε στη Σητεία, με τους συνάδελφούς του να κάνουν λόγο για μια ήρεμη προσωπικότητα αστυνομικού, αναφέρει το neakriti.gr.

Σοκ στο Λασίθι: Βρέθηκαν απαγχονισμένοι δύο αστυνομικοί
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εκείνος που έκανε έρευνες με τη συνοδεία σκύλου στην αστυνομία.

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούσε στην Αττική, ήταν άγαμος. Ο ίδιος είχε αναρρωτική άδεια και είχε κατέβει για διακοπές στη Σητεία, ενώ βρέθηκε απαγχονισμένος σε χωράφι στην περιοχή Εσταυρωμένος, κάτω από μία ελιά.

Οι δύο υπηρετούντες στην ΕΛΑΣ βρέθηκαν νεκροί με διαφορά μιας ώρας, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχουν καμία σύνδεση τα δύο περιστατικά.

Προανάκριση για τα αίτια διενεργούν το Α.Τ. Σητείας και το Α.Τ. Αγίου Νικολάου.

Θρίλερ στην Κρήτη: «Mια μέρα πριν είχε κάνει...» - Η τραγική ιστορία πίσω από τις 14 μαχαιριές και την απόπειρα δολοφονίας της 36χρονης από τον σύζυγό της (Video)

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει εξιτήριο η 36χρονη στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία δέχθηκε επίθεση με 14 μαχαιριές από τον σύζυγο της, μέσα στο σπίτι τους, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Η γυναίκα έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά παραμένει στο νοσοκομείο. Τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της, έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη του 36χρονου, αναγνωρίζοντας ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας.

Η τραγική ιστορία πίσω από τις 14 μαχαιριές και την απόπειρα δολοφονίας της 36χρονης από τον σύζυγό της

«Ξαφνικά, χωρίς λόγο, σηκώθηκε, με πέταξε στο δάπεδο και προσπάθησε να με πνίξει. Τον χτύπησα με το πόδι μου και έφυγα. Τότε πήγε στην κουζίνα και πήρε ένα μαχαίρι και κατάφερε να με μαχαιρώσει χωρίς να καταλάβω τον λόγο. Τις τελευταίες μέρες είχε κάποια θέματα με τη δουλειά του και μια μέρα πριν, είχε κάνει ένα επεισόδιο ψυχολογικό», ανέφερε η 36χρονη στην κατάθεση της στις Αρχές, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Σοκαριστική μαρτυρία γειτόνισσας του ζευγαριού

«Περίπου στις 21:30 ακούσαμε μια φωνή να καλεί σε βοήθεια. Ήταν τρομοκρατημένη και επαναλάμβανε “κλείστε την πόρτα, έρχεται”. Τη ρώτησα γιατί σε μαχαίρωσε; Τσακωθήκατε; Και εκείνη μου απάντησε κατά λέξη “δεν ξέρω τι τον έπιασε”».

«Ο άνθρωπος που τη μαχαίρωσε εκείνο το βράδυ δεν ήταν ο (…) της, τον οποίο αγαπά και λατρεύει και θέλει να συνεχίσει να είναι μαζί στη ζωή υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει την αντίστοιχη αγωγή», είπε ο δικηγόρος του δράστη.

«Ήμουν σε κατάσταση αμόκ»

Ο 36χρονος είναι φρουρούμενος στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, έδειχνε να μην έχει καμία συναίσθηση της βαρύτητας της πράξης του. Δεν εμπιστεύεται κανέναν και νιώθει ότι όλοι τον παρακολουθούν και θέλουν να τον βλάψουν. Απέδωσε την πράξη του στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με τη δουλειά του.

«Δεν τσακωθήκαμε με τη σύντροφό μου. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζα δυσκολίες με τη δουλειά μου. Τρεις ημέρες ήμουν άυπνος. Μια ημέρα πριν την επίθεση, είχα παρουσιάσει ψυχολογικό επεισόδιο. Όταν την τραυμάτισα με το μαχαίρι, ήμουν σε κατάσταση αμόκ».

«Δεν είχε ιστορικό ψυχιατρικής ασθένειας. Τις τελευταίες ημέρες εκδήλωσε μία παράξενη συμπεριφορά, πράγματι το λένε όλοι αυτό, ως αποκλίνουσα από τη συνήθη συμπεριφορά του, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να κινητοποιήσει την οικογένεια και να πάρει δραστικά μέτρα», σημείωσε ο δικηγόρος του.

«Προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, αλλά έχουν δυσκολίες. Τον χειμώνα έκαναν δύο εξωσωματικές, που δεν πέτυχαν. Το δεύτερο παιδί χάθηκε στον τρίτο μήνα της κύησης. Ποτέ δεν τους άκουσα να τσακώνονται. Αυτός το πήρε πιο σοβαρά το ότι δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά», ανέφερε ο πατέρας του δράστη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share