Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Σκωτσέζικο ντους» από τον Σάκη Αρναούτογλου - «Σφυροκόπημα καταιγίδων πριν τα... 37αρια!»

Ξεκάθαρος ο μετεωρολόγος για τις απότομες αλλαγές στον καιρό

10 Ιουνίου 2023 15:00
«Σκωτσέζικο ντους» από τον Σάκη Αρναούτογλου - «Σφυροκόπημα καταιγίδων πριν τα... 37αρια!»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ηλιοφάνεια, συννεφιές και ψιλόβροχο θα κυριαρχήσει το Σάββατο (10/6) με τον καιρό, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, να αλλάζει από την Κυριακή.

Ειδικότερα, από το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε ηλιοφάνεια στο Αιγαίο, αλλά πιο δυτικά και στα Επτάνησα να έχουμε και τις πρώτες ψιχάλες. Από το μεσημέρι και μετά στην ηπειρωτική χώρα οι συννεφιές θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να έχουμε νέες βροχές και στους ορεινούς όγκους να έχουμε ίσως και καταιγίδες.

Το βράδυ στα δυτικά και τα νότια οι συννεφιές θα είναι λιγότερες, αλλά από τη βόρεια Εύβοια μέχρι και τη Μακεδονία ο άστατος καιρός θα επιμείνει. Το μεσημέρι η θερμοκρασία αναμένεται στα κεντρικά στους 31 βαθμούς, στα βόρεια από 24 έως 30 και στα νότια στους 30 βαθμούς επίσης.

Δείτε επίσης: «Κατατρεγμός» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - «Την Κυριακή σε ολόκληρη την χώρα αναμένεται...»

Στην Αττική ο καιρός θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα και στην συνέχεια ίσως βρέξει τοπικά. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε επίσης από το πρωί αραιή συννεφιά και από το μεσημέρι δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν μπόρες και να επεκταθούν στη συνέχεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Την Κυριακή, θα έχουμε λίγα σύννεφα το πρωί και από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε έντονη αστάθεια εκτός από τη Θράκη. Καταιγίδες θα έχουμε από το ύψος της Δράμας έως και την ΒΑ Πελοπόννησο θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες.

Τη Δευτέρα, από το μεσημέρι και μετά και αυτή τη φορά και στην Αττική θα έχουμε νέα αστάθεια με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Την Τρίτη το σκηνικό θα είναι το ίδιο με νέες μπόρες να πέφτουν στα ορεινά της Πελοποννήσου έως και τη δυτική Μακεδονία αλλά και την Θράκη.

Την Τετάρτη η τάση του καιρού αναφέρει ότι θα έχουμε φαινόμενα στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πάντως την Πέμπτη και την Παρασκευή θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας με τοπικά ο υδράργυρος να σκαρφαλώνει έστω και πρόσκαιρα στους 37 βαθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share