Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Έπαθε «εγκεφαλικό» όταν το είδε: Οδηγός έφαγε πρόστιμο 121.000 ευρώ - Η εξήγηση της Τροχαίας

Αδιανόητο!

10 Ιουνίου 2023 13:51
Έπαθε «εγκεφαλικό» όταν το είδε: Οδηγός έφαγε πρόστιμο 121.000 ευρώ - Η εξήγηση της Τροχαίας
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ένας παραβάτης οδηγός στη Φινλανδία έπαθε “εγκεφαλικό”, επειδή του ήρθε πρόστιμο 121.000 ευρώ, για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Ειδικότερα, η Φινλανδία είναι μία χώρα που πέρα από τα αυστηρά όρια, έχει και ένα ιδιότυπο σύστημα επιβολής προστίμων, το οποίο βασίζεται στο εισόδημα του οδηγού, που σημαίνει ότι όσα περισσότερα βγάζεις, τόσο περισσότερα πληρώνεις, ακόμα και για ασήμαντες παραβάσεις. Αυτό έγινε και με τον επιχειρηματία Anders Wiklof, ο οποίος έλαβε μία κλήση με πρόστιμο 121.000 ευρώ, επειδή, σύμφωνα με μία τοπική εφημερίδα, πιάστηκε να πηγαίνει με 82 χλμ/ώρα αντί για 50 χλμ/ώρα, που ήταν το όριο.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε γίνει αλλαγή στη σήμανση του δρόμου και είχε πέσει πρόσφατα το όριο από τα 70 χλμ/ώρα στα 50 χλμ/ώρα και ότι η τροχαία τον σταμάτησε τη στιγμή που είχε αρχίσει να επιβραδύνει. Ο εν λόγω επιχειρηματίας συμπεριλαμβάνεται στους πλουσιότερους πολίτες της χώρας και εκτός από το πρόστιμο, οι αρχές του αφαίρεσαν την άδεια οδήγησής για δέκα ημέρες.

Δείτε επίσης: «Άγνωστο» πρόστιμο για τα τζάμια στο αυτοκίνητο - Χιλιάδες οι παραβάτες στην Ελλάδα

Αμύθητη η περιουσία του παραβάτη οδηγού

Έλεγχος της Τροχαίας για όριο ταχύτητας
Έλεγχος της Τροχαίας για όριο ταχύτητας

Ο Wiklöf ελέγχει το 100% της εταιρείας Wiklöf Holding, η οποία διαχειρίζεται πάνω από 20 επιχειρήσεις στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, των κατασκευών, των υπηρεσιών ελικοπτέρων, των ακινήτων, του εμπορίου και του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών που ισοδυναμεί με 247 εκατομμύρια ευρώ το 2020 και λειτουργικά κέρδη 11 εκατομμύρια ευρώ. Ο Wiklöf άρχισε την επιχειρηματική του καριέρα το 1969, εισάγοντας γερμανικά οχήματα στη Φινλανδία και εκτός από τα αυτοκίνητα, δημιούργησε μια εκτεταμένη συλλογή έργων τέχνης.

Επίσης, διαθέτει το Ινστιτούτο Anders Wiklöf, για την έρευνα της καρδιάς για τη βελτίωση της πρόβλεψης και της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ το 1989 ίδρυσε το Ταμείο για τη Βαλτική Θάλασσα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο παραβάτης οδηγός δεν διαμαρτυρήθηκε για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε

Πάντως, ο επιχειρηματίας δέχτηκε το πρόστιμο χωρίς να διαμαρτυρηθεί και υπογράμμισε ότι ελπίζει τα χρήματα να πάνε στο σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share