Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Πού χτυπούν τα ακραία φαινόμενα

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν άμεσα

10 Ιουνίου 2023 12:41
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Πού χτυπούν τα ακραία φαινόμενα
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ&ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή (11/6) και τη Δευτέρα (12/6) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.

«Μέχρι τις 14 Ιουνίου...» - Συναγερμός Τάσου Αρνιακού και την εξέλιξη του καιρού (Video)

Έντονα φαινόμενα με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις αναμένονται από την Κυριακή με τον Τάσο Αρνιακό να προειδοποιεί για την επιδείνωση του καιρού και την επιστροφή της έντονης αστάθειας έως και την Τρίτη – Τετάρτη.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 τονίζει πως ο καιρός θα διατηρηθεί σε αυτό το μοτίβο με την αστάθεια να επιμένει και τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε όχι θερμά επίπεδα. Με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για τα πρώτα 37αρια!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα λέει ο Τάσος Αρνιακός για την εξέλιξη του καιρού τα επόμενα 24ωρα

«Φλογερά» Μερομήνια ενόψει Ιουλίου: «Ο κίνδυνος για πυρκαγιές θα εξαπλωθεί...»

Τα Μερομήνια έχουν τον τρόπο τους να μας προειδοποιούν μακροπρόθεσμα για τον καιρό, αναφέροντας το τι πρέπει να περιμένουμε σε «βαθύτερο» ορίζοντα, με τον Τάσο Αρνιακό παράλληλα να μην έχει τα καλύτερα νέα! Επισημαίνουν, μάλιστα, και το πότε θα έρθει ο πρώτος καύσωνας, που δε θα μας επισκεφθεί νωρίς.

Μερομήνια 2023: Ο καιρός των επόμενων μηνών

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Στα μέσα του Ιουνίου 2023 θα επιστρέψει η καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας και ζέστη (…ώρα να ξεχυθούμε σε καφετέριες, παραλίες κλπ). Ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος και σύμφωνα με τα καιρικά δεδομένα της εποχής. Θερμοκρασίες έως 29°C (ενδεχομένως να έχουμε και τους πρώτους καύσωνες του καλοκαιριού) και αέρηδες έως 4 Bf.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

Τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2023 ο καιρός αναμένεται να είναι ασταθής με σποραδικές κατά τόπους μπόρες και έντονο μελτέμι. Θερμοκρασία έως 32°C. Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2023 αναμένεται μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και καύσωνας. Τα πρώτα κλιματιστικά παίρνουν μπροστά.

Έντονη ζέστη – καύσωνας το τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη (καμίνι όλη η χώρα). Μελτέμια στο Αιγαίο βελτιώνουν ελαφρώς την κατάσταση. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω του καιρού (ζέστη & αέρας).

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

Για τα «μπάνια του λαού», ο καιρός προβλέπεται να είναι φυσιολογικός για την εποχή. Αρκετή ζέστη με τα αυγουστιάτικα μελτέμια στο Αιγαίο να δροσίζουν και να βελτιώνουν το αίσθημα ζέστης.

Το δεύτερο δεκαήμερο τον Αύγουστο του 2023 αναμένεται να έχει αρκετή ζέστη (καύσωνας). Τοπικές μπόρες και ξαφνικά μπουρίνια ενδεχομένως να «χτυπήσουν» την Βόρεια Ελλάδα (στα παραθαλλάσια μέρη) ● Την ημέρα της Παναγίας (15.08.2023) θα έχουμε αρκετή ζέστη και απουσία ανέμων.

Η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να γίνει με αίθρια καιρικά φαινόμενα, λίγους ανέμους στα πελάγη και φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή (έως 31°C).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share