Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέος Κόσμος: Γεμάτο δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA το κλεμμένο αυτοκίνητο με τον βαρύ οπλισμό - Οι επόμενες κινήσεις της ΕΛΑΣ (video)

Ξεκινούν οι πρώτες ταυτοποιήσεις, με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν στο όχημα

10 Ιουνίου 2023 09:18
Νέος Κόσμος: Γεμάτο δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA το κλεμμένο αυτοκίνητο με τον βαρύ οπλισμό - Οι επόμενες κινήσεις της ΕΛΑΣ (video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της χώρας έπειτα από τον εντοπισμό ενός κλεμμένου αυτοκινήτου στον Νέο Κόσμο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός, με έμπειρους αξιωματικούς να χαρακτηρίζουν «σοβαρή» την υπόθεση, καθώς όσα βρέθηκαν ενδέχεται να ανήκουν σε κάποια μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το MEGA, εντός του οχήματος βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάζνικοφ, 2 με 3 πιστόλια-περίστροφα των 9 χιλιοστών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροβομβίδα και σφαίρες. Επιπλέον, άνθρωποι της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών βρήκαν αρκετά αποτυπώματα, αλλά και πλούσιο γενετικό υλικό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε ότι το DNA και τα αποτυπώματα που βρέθηκαν είναι υπό εξέταση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες ταυτοποιήσεις. Μετά και την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων οπότε και θα διαπιστωθεί αν τα όπλα είναι «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και ποιες, κατά το παρελθόν.

Θρίλερ στον Ασπρόπυργο: Επίθεση με καλάσνικοφ σε χώρο στάθμευσης φορτηγών δίπλα από βενζινάδικο - Έκαψαν δύο νταλίκες (video)

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την εμπρηστική επίθεση σε βενζινάδικο τα ξημερώματα (10/6), στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις ένοπλοι ακινητοποίησαν τον φύλακα του πρατηρίου καυσίμων και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε δύο μεγάλες νταλίκες, που βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης, στην οδό Μεγαρίδος, δίπλα στο βενζινάδικο.

Τα φορτηγά – ψυγεία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και η πυροσβεστική με 21 πυροσβέστες και επτά οχήματα, καθώς και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι για τον εμπρησμό των φορτηγών χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Από τις αρχές θα εξεταστεί εάν το σοβαρό αυτό περιστατικό συνδέεται και με εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share