Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: «Πιο νέος που ήμουν ξερόλας! Έλεγα "τι παρουσιαστικό είναι αυτό... τόσα χρόνια δεν έφτιαξε ούτε ένα δόντι"» - Η εξομολόγηση του για τον Γιώργο Γεωργίου που λίγοι τόλμησαν να κάνουν (photo)

«Όσο λιγότερο κρίνουμε, τόσο καλύτεροι γινόμαστε»

9 Ιουνίου 2023 23:49
Δημήτρης Παπανικολάου: «Πιο νέος που ήμουν ξερόλας! Έλεγα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σuγκλονιστική ανάρτηση από τον πρώην μπασκετμπολίστα, Δημήτρη Παπανικολάου, για τον θάνατο του Γιώργου Γεωργίου, θέλοντας να περάσει και ένα μήνυμα για τον τρόπο με τον οποίο κρίνουμε τους ανθρώπους.

Οι αναρτήσεις του Δημήτρη Παπανικολάου έχουν πάντα μία ιδιαίτερα ευαίσθητη ματιά. Ουδείς ξεχνά άλλωστε τη συγκλονιστική του εξομολόγηση, μέσω της οποίας ανακοίνωνε πως βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, έχοντας στοιχεία Άσπεργκερ.

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Παπανικολάου για τον Γιώργο Γεωργίου που λίγοι τόλμησαν να κάνουν

Αντίστοιχη ήταν η προσέγγιση και η ανάρτησή του στην είδηση του θανάτου του Γιώργου Γεωργίου, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για την λανθασμένη συνήθη πρακτική να κρίνουμε την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων.

Πιο νέος που ήμουν ξερόλας έλεγα τι παρουσιαστικό είναι αυτό … τόσα χρόνια δεν έφτιαξε ούτε ένα δόντι”, έγραψε αρχικά και συνέχισε:

“Ο Γεωργίου δεν πέθανε σήμερα.

Το 2017 έχασε τον γιο του 35 ετών απο μια σπάνια κληρονομική ασθένεια την Αταξία του Φρίντριχ.

Το 1992 είπε ο ίδιος, πήγε τον γιο του στην Αγγλία.

Όταν ο Γιατρός τους είπε τι τους περιμένει και τι περιμένει το Παιδί, το επόμενο πρωί που πήγε στην τουαλέτα να πλυθεί, τα μαλλιά του είχαν ασπρίσει σε μια νύχτα. Μετά έφαγε ψωμί και πέφτανε τα δόντια.

Όσο λιγότερο κρίνουμε, τόσο καλύτεροι γινόμαστε.

Ελαφρύ το χώμα”.

Η ανάρτησή του:

«Ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάκας μου...» - Συγκινεί η μονάκριβη κόρη του Γιώργου Γεωργίου (Video)

Αφοπλιστικός, ειλικρινής, ετοιμόλογος και πολλές φορές αθυρόστομος. Αυτός ήταν ο Γιώργος Γεωργίου, που σφράγισε με την παρουσία του την αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Ο αγαπημένος δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, καθώς τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν με καρκίνο στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Με συνεχή παρουσία σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, με φαρμακερές ατάκες και αναλύσεις που έχουν αφήσει ιστορία, ο Γιώργος Γεωργίου δεν δίσταζε να μιλήσει για τα πάντα Όσοι τον αγάπησαν του είπαν το τελευταίο αντίο την Τετάρτη στο Κοιμητήριο στου Ζωγράφου, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

«Ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάκας μου...» - Συγκινεί η μονάκριβη κόρη του Γιώργου Γεωργίου - Tο τραγούδι που της αφιέρωνε κάθε χρόνο στα γενέθλια της

Συντετριμμένες στην κηδεία του ήταν η δεύτερη σύζυγός του, Ευγενία και η κόρη τους, Σταυρούλα, η οποία μίλησε για τον πατέρα της στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και στον Σπύρο Σιγούρο και συγκινημένη αποκάλυψε μεταξύ άλλων το τραγούδι που της αφιέρωνε κάθε χρόνο στα γενέθλια της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share