Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ήταν 26 Μαΐου. Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου και από εκεί μετά τίποτα! Οι προσευχές με γύρισαν πίσω» - Τα πρώτα λόγια της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά στη Θεσσαλονίκη (Video)

«Άνοιξα τα μάτια μου μετά από 8 ημέρες»

9 Ιουνίου 2023 16:20
«Ήταν 26 Μαΐου. Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου και από εκεί μετά τίποτα! Οι προσευχές με γύρισαν πίσω» - Τα πρώτα λόγια της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά στη Θεσσαλονίκη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η 39χρονη Κωνσταντία έδωσε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε. Πριν μερικές εβδομάδες η εθελόντρια ερπετολόγος δαγκώθηκε από οχιά στη Θεσσαλονίκη και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου και νοσηλεύτηκε για μέρες διασωληνωμένη.

Η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή» κλήθηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για να εγκλωβίσει το φίδι, όμως εκείνο τη δάγκωσε. Η 39χρονη έπαθε αναφυλακτικό σοκ, καθώς το τσίμπημα της οχιάς προσβάλει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Μετά από μέρες νοσηλείας, η Κωνσταντία διέφυγε τον κίνδυνο και επέστρεψε στο σπίτι της και στο παιδί της.

Η 39χρονη, μετά την περιπέτεια με την υγεία της βρέθηκε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και μίλησε για το περιστατικό, τον εθελοντισμό και την αγάπη της για όλα τα ζώα.

«Χρωστάω τη ζωή μου στους γιατρούς»

«Δέχθηκα δάγκωμα από ένα ζώο. Αγαπώ όλα τα ζώα, έτσι έχω μάθει από την οικογένειά μου. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου, με ένα τσουβάλι τροφή, να ταΐζει όλα τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά. Έχω έτσι μάθει και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», δήλωσε αρχικά η 39χρονη, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι δεν είναι ούτε ερπετολόγος, ούτε βιολόγος, αλλά εθελόντρια.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον γιατρό που με διασωλήνωσε, τους γιατρούς στο Παπανικολάου, που παρά τις ελλείψεις που έχουν, δίνουν το 200% του εαυτού τους για να μας βοηθήσουν. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω τη ζωή μου», πρόσθεσε και ζήτησε ενίσχυση του προσωπικού στο σύστημα Υγείας.

«Ήταν 26 Μαΐου. Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου και από εκεί μετά τίποτα! Οι προσευχές με γύρισαν πίσω»

Στη συνέχεια, η Κωνσταντία μίλησε για όσα θυμάται από την ημέρα που το φίδι τη δάγκωσε και παρόλιγο να της στοιχίσει τη ζωή:

«Ήταν 26 Μαΐου. Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου και από εκεί μετά τίποτα. Στις 2 Ιουνίου άνοιξα τα μάτια μου, έπειτα από τρεις προσπάθειες των γιατρών. Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω».

Τέλος, η Κωνστανία έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες να κάνουν προληπτική ιατρική, ώστε να ξέρουν πώς να βοηθήσουν τους εαυτούς τους εάν αυτό χρειαστεί. Η ίδια, όπως είπε, δε γνώριζε ότι είχε αλλεργία και κινδύνεψε η ζωή της:

«Θα ήθελα να ζητήσω στον κόσμο να κάνει προληπτική ιατρική, για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πώς να προφυλαχθεί. Να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στην καθημερινή μας ζωή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share