Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Απίθανο τρικ: Το κόλπο για να ξεκολλήσετε ετικέτες από ποτήρια και πιάτα χωρίς να αφήσετε σημάδια

Θα σας «λύσει» τα χέρια!

8 Ιουνίου 2023 22:28
Απίθανο τρικ: Το κόλπο για να ξεκολλήσετε ετικέτες από ποτήρια και πιάτα χωρίς να αφήσετε σημάδια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να σπάτε τα νύχια σας για να ξεκολλάτε τις ετικέτες από τα ποτήρια…τα πιάτα και άλλες γυάλινες επιφάνειες. Παρακάτω θα δείτε ένα απίθανο τρικ για να μην αφήνετε σημάδια.

Δείτε το απόλυτο κόλπο για να το κάνετε με μια κίνηση…

Πες «αντίο» στην σκόνη: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύεις τα ποτήρια σου στα ντουλάπια

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για να αποθηκεύουμε τα ποτήρια μας στα ντουλάπια της κουζίνας. Να τα τοποθετούμε με το χείλος του ποτηριού προς τα επάνω ή προς τα κάτω;

Παλιότερα οι κουζίνες είχαν τα ντουλάπια της κουζίνας κλειστά, ενώ τα τελευταία χρόνια η μόδα θέλει τα καινούργια σπίτια με μοντέρνες κουζίνες που έχουν ανοιχτά ράφια.

Όπως και να έχει όμως, και στις δύο περιπτώσεις δεν μπορείς να αποφύγεις την σκόνη.

Τι κάνεις λοιπόν; Πώς αποθηκεύεις τα ποτήρια σου; Ποια πλευρά είναι λάθος;

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοια διλήμματα καμιά φορά μπορούν να προκαλέσουν και καυγάδες ανάμεσα σε ζευγάρια ή νοικοκυρές.

Ας πάμε στην ουσία. Σε επίπεδο υγιεινής, το παραπάνω debate, λήγει με ισοπαλία.

ποτήρια θαμπά

Από τη μία πλευρά, αν αποθηκεύσεις τα γυάλινα είδη της κουζίνας σου με το χείλος προς τα κάτω, υπάρχει ο κίνδυνος να συσσωρευτεί στα ποτήρια σου υγρασία και, μαζί της, μούχλα και βακτήρια.

Από την άλλη, αποθηκεύοντάς τα με το χείλος προς τα πάνω, τα αφήνεις να εκτεθούν σε μεγάλες ποσότητες σκόνης και βακτηρίων.

Σε πρακτικό επίπεδο, το σκορ κινείται και πάλι ισόπαλα. Για κάποιους είναι πολύ πρακτικό και εύκολο να τοποθετούν τα ποτήρια τους με το χείλος προς πάνω, ώστε να τα τραβούν από τη βάση τους για να βάλουν σε αυτά το ποτό τους.

Αυτή, μάλιστα, την πρακτική την ακολουθούν πολλά εστιατόρια καθώς αποτρέπει τους σερβιτόρους από το να αγγίζουν το χείλος των ποτηριών.

Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι αποθηκεύκοντάς τα ποτήρια με το χείλος προς τα κάτω εξοικονομούν περισσότερο και (πολύτιμο) χώρο, εμποδίζουν τη συσσώρευση σκόνης σε αυτό και, έτσι, μειώνουν τις πιθανότητες να βρουν ύποπτα πράγματα... να επιπλέουν στο ποτό τους.

Σε γενικές γραμμές πάντως, ο προτιμότερος τρόπος για να αποθηκεύσει κανείς τα ποτήρια του με σκοπό να αποφύγει την περισσότερη σκόνη είναι με το χείλος προς τα επάνω σε περίπτωση που έχει κλειστά ντουλάπια και, αντίστοιχα, με το χείλος προς τα κάτω αν είναι ανοιχτά.

Και στις δύο περιπτώσεις απαραίτητο είναι να τα σκουπίζεις καλά πριν τα αποθηκεύσεις στα ντουλάπια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share