Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορυδαλλός: Η ΕΛΑΣ γνώριζε εδώ και δύο μήνες για το συμβόλαιο θανάτου της διπλής εκτέλεσης

Η αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Live News»

8 Ιουνίου 2023 18:02
Κορυδαλλός: Η ΕΛΑΣ γνώριζε εδώ και δύο μήνες για το συμβόλαιο θανάτου της διπλής εκτέλεσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορυδαλλός: Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της διπλής δολοφονίας το βράδυ της Τετάρτης (7/6) στον Κορυδαλλό έρχεται στο φως μια ακόμη αποκάλυψη.

Η αστυνομία αποδίδει τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia, καθώς η σχέση των θυμάτων με κυκλώματα της νύχτας, αλλά και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε το χτύπημα παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου».

Μάλιστα όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι δράστες μετά το χτύπημα έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν σε μία προσπάθεια να σβήσουν τα ίχνη τους.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live News, προχώρησε σε μία ακόμα αποκάλυψη για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, τα θύματα μπορεί να είχαν ενημερώσεις από ανθρώπους της νύχτας πως πρόκειται να γίνει δολοφονική επίθεση εναντίον τους και ειδικά του 49χρονου που είχε κατηγορηθεί για διάφορες υποθέσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες πως υπήρχε βεντέτα μεταξύ του 40χρονου και ανθρώπων της νύχτας και πως υπήρξε σχέδιο δολοφονίας τους 40χρονου άνδρα.

Η συγκεκριμένη δολοφονία συνδέεται με άλλες δύο δολοφονίες επιχειρηματιών που είχαν γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο και οι Αρχές θεωρούν πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υποθέσεων.

Επιπλέον, ο 40χρονος άνδρας που δολοφονήθηκε ήταν φρουρός ενός εκ των δύο επιχειρηματιών που δολοφονήθηκαν πέρσι ενώ είχε γίνει λόγος για την αιτία αποχώρησής του.

«Με καταδικάσανε οι τηλεοράσεις και οι δημοσιογράφοι»: Τι έλεγε ο Βασίλης Ρουμπέτης στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τον Δεκέμβριο του 2007 για τη δολοφονία του οπαδού στην Παιανία!

O 38χρονος Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός από την οπαδική συμπλοκή στοραντεβού θανάτου ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία τον Μάρτιο του 2007, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου και για την οποία είχε καταδικασθεί ως ένας από τους αυτουργούς, και ο 31 ετών γαμπρός του Διονύσης Μουζακίτης, είναι τα δύο θύματα της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 23.20 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό, με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης σε ηλικία μόλις 22 ετών, τον Μάρτιο του 2007, παίρνει μέρος σε μια από τις πιο φονικές οπαδικές συμπλοκές με θύμα τον συνομήλικο του Μιχάλη Φιλόπουλο. Δούλευε σαν οδηγός ταξί και με ύψος 1,80 έχοντας τα μαλλιά του «καρφάκια» ήταν εύκολα αναγνωρίσιμος μέσα από τα δεκάδες βίντεο που είχαν βρεθεί στα κινητά τηλέφωνα των χούλιγκανς. Την ημέρα των επεισοδίων δεν φορούσε κράνος και κρατούσε ένα μαχαίρι. Ο Ρουμπέτης, οργανωμένος στον σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στη Νίκαια, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα μαζί με άλλους συγκατηγορούμενους του «με βέργες, πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρι τον κτύπησαν (σ.σ. τον Μιχάλη Φιλόπουλο) επανειλημμένα στο κεφάλι την κοιλιακή χώρα και τους μηρούς».

Ο Βασίλης Ρουμπέτης κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ δύο δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2007 ο Βασίλης Ρουμπέτης δίνει μέσα από τη φυλακή συνέντευξη στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η συνέντευξη αυτή δόθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας που διεξήγαγε τότε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τις φυλακές.

Δείτε το απόσπασμα:

Πηγή: zougla.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share