Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Σεισμός στην Αταλάντη: Ισχυρή προειδοποίηση Λέκκα - «Η περιοχή έχει βεβαρημένο ιστορικό...» (video)

Η ανάλυση του σεισμολόγου

8 Ιουνίου 2023 16:24
Σεισμός στην Αταλάντη: Ισχυρή προειδοποίηση Λέκκα - «Η περιοχή έχει βεβαρημένο ιστορικό...» (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Σεισμός στην Αταλάντη: «Δεν είναι το τελικό μέγεθος του σεισμού και δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης. Το ρήγμα της Αταλάντης το αντιμετωπίζουμε με δέος και «γεμίζει» σε διάστημα 600 ετών και άνω. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ρήγμα προς τη μέσα πλευρά, προς τον Ορχομενό και την Αμφίκλεια.», επεσήμανε ο Ευθύμης Λέκκας στο Live News για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική.

«Είναι εκεί που έγινε ο σεισμός το 2013 με παρόμοιο μέγεθος. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα. Πρέπει να δούμε και την εξέλιξη του φαινομένου με άλλα σεισμικά φαινόμενα που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και ποιο ακριβώς ρήγμα συνδέεται με τον σεισμό. Είναι μάλλον ένα κοντινό ρήγμα που απέχει 20 χλμ από το ρήγμα της Αταλάντης αλλά δεν τονίζω ότι δεν είναι ακόμα ώριμο να δώσει τέτοιο σεισμό. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο να δούμε τι συμβαίνει. Οι κάτοικοι να μην προσεγγίζουν περιοχές που μπορεί να γίνουν κατολισθήσεις αλλά και παλιά κτίσματα» τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν είμαστε ακόμα βέβαιοι αν ο σεισμός 4,8 ρίχτερ που έγινε το μεσημέρι προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης η από κάποιο άλλο», δήλωσε επίσης στο newsit.gr o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Επισημαίνει «ναι μεν ο σεισμός έγινε στην περιοχή της Αταλάντης αλλά δεν σημαίνει ότι είναι πάνω στο ίδιο συγκεκριμένο ρήγμα». Το ρήγμα της Αταλάντης είναι ευρέως γνωστό και όπως αναφέρει ο σεισμολόγος έχει “δώσει” δύο μεγάλους σεισμούς πριν ενάμιση αιώνα. «Τον Απρίλιο 1894 έγιναν δύο ισχυροί σεισμοί με διαφοράς μιας εβδομάδας ο ένας 6,4 και ο άλλος 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

«Χ@στ@@α πάνω μου...»: «Ταρακουνήθηκε» το Twitter με τον δυνατό σεισμό την Αταλάντη - Πανικός στα σχόλια των χρηστών

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αταλάντη λίγο μετά τις 15:30 της Πέμπτης (8/6) και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Όπως ήταν φυσικό πολλοί έσπευσαν να ποστάρουν στο Twitter κάνοντας σε λίγα λεπτά το hashtag σεισμο πρώτο trend.

Δείτε μερικά από τα επικά σχόλια των τουιτεράδων για τον σεισμός που ταρακούνησε την Αττική

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share