Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τρίτωσε το κακό! Ξεψύχησε 63χρονη τουρίστρια στη Χαλκιδική - Καταγγελία ότι καθυστέρησε το ασθενοφόρο

Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα με τους θανάτους εξαιτίας της διάλυσης του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ

8 Ιουνίου 2023 14:48
Τρίτωσε το κακό! Ξεψύχησε 63χρονη τουρίστρια στη Χαλκιδική - Καταγγελία ότι καθυστέρησε το ασθενοφόρο
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα με τους θανάτους εξαιτίας της διάλυσης του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ. Αυτή τη φορά μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική περιμένοντας το ασθενοφόρο, το οποίο όπως αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες έκανε πάνω από μια ώρα και ένα τέταρτο για να φτάσει στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα. Αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και περίπου στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (7/6) , η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα της περιοχής μαζί με τους άλλους ταξιδιώτες. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο, όμως, όπως καταγγέλλουν χρειάστηκε μία ώρα και ένα τέταρτο για να φτάσει.

Τα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι , παρά τις προσπάθειες ανάνηψης με απινιδωτή που διέθετε το κατάστημα και στη συνέχεια των διασωστών, η γυναίκα δυστυχώς κατέληξε, με την ώρα θανάτου να προσδιορίζεται στις 4 το μεσημέρι.

Θάνατος 19χρονης εγκύου στη νέα Μάκρη: «Έφθασε ζωντανή στο Κέντρο Υγείας. Δεν έσωσαν ούτε το έμβρυο!» - "Χείμαρρος" καταγγελιών απο τους συγγενείς της άτυχης κοπέλας (Video)

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για τους συγγενείς της 19χρονης εγκύου που πέθανε στην Νέα Μάκρη, όπως και το έμβρυο που κυοφορούσε και θα γεννούσε σε λίγες ημέρες.

Ο θείος της, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, κατήγγειλε ολιγωρία του ΕΚΑΒ που κόστισε την ζωή της κοπέλας και του κυήματος, καθώς παρά τις πολυάριθμες επικοινωνίες με το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο έφθασε στο σπίτι της 19χρονης μετά από ώρες, ενώ αντί για κάποιο νοσοκομείο διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, με την οικογένεια της να υποστηρίζει ότι το ασθενοφόρο είχε «ξεμείνει» από οξυγόνο.

«Έφθασε ζωντανή στο Κέντρο Υγείας. Δεν έσωσαν ούτε το έμβρυο!» - "Χείμαρρος" καταγγελιών απο τους συγγενείς της άτυχης κοπέλας

Ακόμη, η οικογένεια αναφέρει πως η 19χρονη έφθασε εν ζωή στο Κέντρο Υγείας, είχε σφυγμό αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, λόγω προβλήματος στην αναπνοή της, όπως είπε ο θείος της, που κατηγορεί τους γιατρούς ότι δεν προσπάθησαν καν να σώσουν έστω το έμβρυο που κυοφορούσε η κοπέλα.

Είπε ακόμη ότι κλήθηκε ταξί για να μεταφέρει την 19χρονη σε δομή υγείας, ωστόσο ο οδηγός αρνήθηκε να την μεταφέρει, όταν είδε σε ποια κατάσταση βρισκόταν το άτυχο κορίτσι.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος τω Εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, αφού είπε ότι γίνονται έρευνες και ΕΔΕ για το περιστατικό και τα πραγματικά δεδομένα, είπε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται στην μεγάλη έλλειψη προσωπικού, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις διασωστών, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες αποχωρήσεις και λόγω συτναξιοδότησης.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν μόνο μερικές δεκάδες ασθενοφόρα για να καλύπτουν τις ανάγκες σε όλη την Αττική των εκατομμυρίων κατοίκων και επισκεπτών, σημειώνοντας ότι για να λειτουργήσει σε 24ώρη βάση ένα ασθενοφόρο απαιτούνται τουλάχιστον 10 διασώστες προς κάλυψη των βαρδιών, των ΡΕΠΟ κτλ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share