Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Νεκρός ο 29χρονος Κύριλλος: Θρήνος για τον σεφ από τη Γλυφάδα - «Έσβησε» σε τροχαίο στην Ανδραβίδα (photos)

Ο νεαρός οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού

8 Ιουνίου 2023 08:56
Νεκρός ο 29χρονος Κύριλλος: Θρήνος για τον σεφ από τη Γλυφάδα - «Έσβησε» σε τροχαίο στην Ανδραβίδα (photos)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Αιματηρό τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/6), με έναν μοτοσικλετιστή να τραυματίζεται θανάσιμα, μετά από σύγκρουση με ΙΧΕ, στην επαρχιακή οδό Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Πρόκειται για τον 29χρονο Κύριλλο Χρυσαφίδη, από τη Γλυφάδα Αττικής, ο οποίος εργαζόταν ως σεφ σε παιδικό σταθμό της Ηλείας.

Τροχαίο με νεκρό στην Ανδραβίδα
Τροχαίο με νεκρό στην Ανδραβίδα

Ο νεαρός οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και συγκρούστηκε με όχημα. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν ο άνδρας να εκτιναχθεί στην άσφαλτο, ενώ η μοτοσικλέτα του έπεσε σε αρδευτικό κανελέτο πλησίον του δρόμου.

Τροχαίο με νεκρό στην Ανδραβίδα
Τροχαίο με νεκρό στην Ανδραβίδα

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει τον 29χρονο στη ζωή, όμως μέσα σε λίγα λεπτά ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του.

Τροχαίο με νεκρό στην Ανδραβίδα
Τροχαίο με νεκρό στην Ανδραβίδα

Πηγή: patrisnews

Πέθανε ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος

Πέθανε ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος. Είχε γεννηθεί το 1931 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας. Να σημειώσουμε ότι την τέχνη του ακολούθησε και ο γιος του Κώστας, ενώ μαζί λειτουργούσαν το Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη – Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η 19χρονη έγκυος που πέθανε επειδή περίμενε το ασθενοφόρο!

Από που πήρε τα πρώτα ερεθίσματα

Ο Θανάσης Σπυρόπουλος είδε για πρώτη φορά Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του και από εκεί πήρε τα πρώτα του ερεθίσματα για να γίνει καραγκιοζοπαίχτης. «Το πανί, οι φιγούρες πίσω από αυτό, οι φωνές, ο φωτισμός» ήταν αυτά που τον έκαναν αρχικά βοηθό – μαθητή του τοπικού καραγκιοζοπαίκτη Βασίλη Φιλντισάκου από την ηλικία των 15 ετών. Ο Θανάσης Σπυρόπουλος ήτα επί 16 συνεχόμενα χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών.

Ο ίδιος ήταν και συλλέκτης του Θεάτρου Σκιών με μεγάλη συλλογή από φιγούρες και σκηνικά από όλους τους καραγκιοζοπαίχτες (Φρίξο Γαζεπίδη, Βασίλη Ανδρικόπουλο (Βασίλαρος), Αβραάμ Αντωνάκο κ.ά.).

Πολλές παραστάσεις στο εξωτερικό

Ο Θανάσης Σπυρόπουλος είχε δώσει παραστάσεις στο εξωτερικό και για δέκα συνεχόμενα χρόνια έπαιζε στην τότε ΕΡΤ2 τις ιστορίες του Καραγκιόζη, μέσα από την εκπομπή του «Χρόνια Συντροφιά με τον Καραγκιόζη».

Κυκλοφόρησε έξι βιβλία για το θέατρο σκιών:

  • Ο κόσμος του Καραγκιόζη: Φιγούρες του θεάτρου σκιών (Εκδόσεις Ερμής)
  • Ο κόσμος του Καραγκιόζη: Σκηνικά του θεάτρου σκιών (Εκδόσεις Ερμής)
  • 12+1:Τα παραμύθια της Θεσσαλίας (εικονογράφηση) (Εκδόσεις Καστανιώτη)
  • Ρεμπέτικες ιστορίες (Εκδόσεις Συλλέκτης)
  • Ο Καραγκιόζης Προξενητής συλλεκτικό βιβλίο (Εκδόσεις Αντήνωρ)
  • Ιστορίες με τον Καραγκιόζη – Οκτώ κωμωδίες του θεάτρου σκιών (Εκδόσεις Τοπάλη)

Ο Θανάσης Σπυρόπουλος έδινε παραστάσεις σε δύο ιδιόκτητα θέατρα, το Σπυροπούλειο στους Αγίους Αναργύρους και το παραδοσιακό του θέατρο σκιών στο Γαλάτσι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share