Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φίδι έκανε βόλτες σε σούπερ μάρκετ στον Αλμυρό Βόλου

Πυροσβέστες έσπευσαν στο κατάστημα για να πιάσουν το φίδι

6 Ιουνίου 2023 15:02
Φίδι έκανε βόλτες σε σούπερ μάρκετ στον Αλμυρό Βόλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμέτωποι με ένα... φίδι ήρθαν οι υπάλληλοι ενός σούπερ μάρκετ στον Αλμυρό Βόλου. Το ερπετό μπήκε στο κατάστημα και έκανε βόλτες το βράδυ της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος. Ενώ, πριν λίγες μέρες φίδι έκανε την εμφάνισή του στο Κολωνάκι.

Οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ κάλεσαν την πυροσβεστική. Στο σημείο έσπευσαν τρεις πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Δρυμώνας.

Όπως γράφει το almyrospress.gr, μετά λίγη ώρα η μικρή δεντρογαλιά βρέθηκε και πιάστηκε από τους πυροσβέστες.

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η "ερπετολόγος" που την δάγκωσε οχιά! Με μηχανική υποστήριξη η 39χρονη - «Η κόρη μου δεν είναι...» - Ανατροπή από τη μητέρα της (Video)

Οι εμφανίσεις φιδιών σε διάφορα σημεία της χώρας πυκνώνουν και σε όλες τις περιπτώσεις οι συζητήσεις καταλήγουν στην περιπέτεια της 39χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη από δάγκωμα οχιάς σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Το σχολείο μέσα στο οποίο έγινε το ατυχές περιστατικό παρέμεινε κλειστό το πρωί ώστε να κοπούν τα χόρτα που βρίσκονται περιμετρικά του αλλά και να τοποθετηθεί αντιοφική σκόνη μέσα και έξω από το κτίριο.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, επιστάτης σχολείου είδε την οχιά και ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Με τη σειρά τους, οι άνδρες της Πυροσβεστικής απευθύνθηκαν σε ανθρώπους που φέρονται να είναι και πιο εξειδικευμένοι στο θέμα των ερπετών και ανήκουν σε ΜΚΟ. Ανάμεσά τους και η γυναίκα την οποία δάγκωσε τελικά το φίδι με αποτέλεσμα να πάθει αναφυλακτικό σοκ και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Δεν έχει επιδείνωση η κατάσταση της υγείας της

"Προς το παρόν ξέρουμε ότι δεν έχει επιδείνωση από την αρχική κατάσταση και είμαστε σε αναμονή. Είναι εθελόντρια πολλά χρόνια κι ασχολείται με τους εθελοντισμούς πολλά χρόνια. Από καθαρισμούς ακτών, από καθαρισμό σε δάση, από ζώα αδέσποτα στον "αδέσποτο πλανήτη", μαζεύει ζώα και τους κάνει στειρώσεις" είπε αρχικά η μητέρα της 39χρονης.

"Δεν έχει δηλώσει ποτέ ερπετολόγος"

Η μητέρα της άτυχης γυναίκας υποστηρίζει ότι η 39χρονη δεν είναι ερπετολόγος αλλά είναι εθελόντρια.

"Έχει ξανακάνει απεγκλωβισμό. Τώρα το να είσαι έμπειρος κι αυτό που ακούστηκε ή που γράφεται ότι είναι ερπετολόγος δεν έχει καμία σχέση ούτε έχει δηλώσει ποτέ ερπετολόγος" είπε επίσης η μητέρα της η οποία επεσήμανε ότι επειδή η κόρη της βρισκόταν σε διαδικασία μετακόμισης, πήρε μόνο το ένα γάντι.

"Το έβαλε μέσα στο κλουβί του και την ώρα που πήγαινε να το κουμπώσει, να το κλείσει, τη δάγκωσε. Όλο το θέμα έγινε από αλλεργικό σοκ. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και είναι στην εντατική", είπε στο MEGA επίσης η μητέρα της 39χρονης ερπετολόγου.

"Ασχολείται με αυτά, είχε πάρει εκπαίδευση για αν μαζεύει τα ερπετά και την ειδοποίησαν από τη ‘’Δράση για την άγρια ζωή’’ ότι υπάρχει ένα φίδι στο σχολείο και επειδή έχει και ένα παιδάκι πέντε χρονών, καταλαβαίνεται, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη", σχολίασε η μητέρα της.

H νεαρή παραμένει διασωληνωμένη από την περασμένη Παρασκευή όταν της επιτέθηκε η οχιά, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν σημάδια βελτίωσης και να αισιοδοξούν πως σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Τι έφταιξε με το τσίμπημα της οχιάς

Η Ελευθερία Βεκίλογλου, συνιδρύτρια Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων και εθελόντρια, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για το συμβάν.

"Στο συγκεκριμένο περιστατικό, η κοπέλα είχε αλλεργία και δεν το γνώριζε. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο ασφάλειας που χρησιμοποιούμε. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε γάντια ή λαβίδα. Πρέπει να παίρνουμε τα σωστά μέτρα προφύλαξης".

"Πάγωσα με το φίδι και έκανα πίσω"

Σε ένα ακόμη περιστατικό, νωρίς το πρωί της Κυριακής, στον Εύοσμο, ιδιοκτήτης αυτοκινήτου πήγε να το πάρει για να πάει στη δουλειά του. Όπως λέει στο LIVE NEWS κατέβηκε νωρίτερα και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει έναν γρήγορο έλεγχο στο όχημα.

"Επειδή το αυτοκίνητο δεν κινήθηκε χθες καθόλου, λέω μία που είναι κρύα τα λάδια, έχω περίπου ένα μήνα να τα δω, ας κλάνω έναν έλεγχο λαδιών. Με το πολύ σηκώνω το καπό, βλέπω πάνω ακριβώς που βρίσκεται η μηχανή, το φίλτρο που λέμε αέρος, ένα πράγμα σαν σχοινί τεράστιο".

Ο οδηγός, ανοίγοντας το καπό, είδε μπροστά του ένα φίδι 1,5 μέτρου. Ενστικτωδώς, τραβιέται προς τα πίσω και παίρνει τηλέφωνο την Πυροσβεστική.

"Ξαφνικά βλέπω το κεφάλι του φιδιού να σηκώνεται και να με κοιτάζει κατάματα. Εγώ παγωμένος, βάζω προσεκτικά το στήριγμα που έχει το καπό του αυτοκινήτου και τραβιέμαι πίσω".

Η εθελόντρια που κλήθηκε και έσπευσε στο σημείο, εξηγεί πώς είναι πιθανό να βρέθηκε το φίδι στο αυτοκίνητο.

"Τα φίδια ειδικά αυτήν την εποχή που ξυπνούν από τη χειμέρια νάρκη, ψάχνουν ένα μέρος πιο ζεστό για να κρυφτούν. Έτσι, όταν εμείς βγαίνουμε στην εξοχή, αυτά πάνε και κρύβονται στις ρόδες ή κάτω από τη μηχανή. Έτσι ,όταν επιστρέφουμε στην πόλη το παίρνουμε μαζί μας. Στην ουσία, δεν θέλουν να έρθουν".

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για έναν λαφιάτη που είναι μη δηλητηριώδες φίδι.

Το φίδι απομακρύνθηκε από το σημείο και ώρες αργότερα απελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον.

"Όταν υπάρξει δάγκωμα από φίδι ή από ζώο πρέπει να πάμε κατευθείαν στο νοσοκομείο".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share