Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Απoλογούνται οι 8 νέοι συλληφθέντες - "Σπάει" στα δυο η δικογραφία για να μη συμπληρωθεί το 18μηνο (Video)

Ανάμεσά τους 48χρονος πατέρας και 20χρονος γιος οι οποίοι κατηγορούνται ότι κακοποίησαν σ@ξου@λικ@ το κορίτσι

6 Ιουνίου 2023 11:31
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Απoλογούνται οι 8 νέοι συλληφθέντες -
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία των 8 συλληφθέντων για την υπόθεση του Κολωνού, της φριχτής υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Παράλληλα, σοκάρουν τα όσα είπε στην τελευταία της κατάθεση η 12χρονη από τον Κολωνό, η οποία οδήγησε τις αρχές να κάνουν νέες συλλήψεις, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Ανάμεσά τους 48χρονος πατέρας και 20χρονος γιος οι οποίοι κατηγορούνται ότι κακοποίησαν σ@ξου@λικ@ το κορίτσι

Ανάμεσά τους πατέρας και γιος, 48 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι κακοποίησαν σεξουαλικά το κορίτσι. Οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία.

Στην πλειοψηφία τους είναι αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Και οι οκτώ αρνούνται τις κατηγορίες και φέρεται να είναι και οι οκτώ συλληφθέντες από τη γειτονιά της ανήλικης στον Κολωνό.

Αυτοί οι οκτώ απολογούνται στον 14ο τακτικό ανακριτή, διαφορετικό ανακριτή, καθώς η πρώτη ανάκριση με τους 28 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους οι περισσότεροι είναι προφυλακισμένοι έχει περαιωθεί.

Αναμένεται εισαγγελική πρόταση και μετά εισαγωγή της στο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να βγει βούλευμα για το αν παραπέμπονται σε δίκη και ποιοι. Και αυτό γιατί είναι προφυλακισμένοι εδώ και αρκετό καιρό. Ανάμεσά τους είναι και ο κατηγορούμενος για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης, Ηλίας Μίχος, αλλά και η μητέρα της 12χρονης και πλέον σε λίγο καιρό θα υπάρχει και ορατός ο κίνδυνος για τη συμπλήρωση του 18μηνου.

Απολογία 8 συλληφθέντων για υπόθεση Κολωνού: Περατώθηκε ο πρώτος κύκλος ανάκρισης - Στόχος ο άμεσος προσδιορισμός της δίκης

Οι νέες συλλήψεις για την υπόθεση του Κολωνού, σηματοδοτούν ακόμη ένα κύκλο ανακρίσεων για τη φρικτή υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης, η οποία στην τελευταία κατάθεσή της έδωσε αποκαλυπτικά στοιχεία που οδήγησαν και σε νέα πρόσωπα.

Ο πρώτος κύκλος της ανάκρισης ήδη περατώθηκε και ο σχετικός φάκελος της δικογραφίας αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των ήδη κατηγορουμένων σε δίκη.

Στόχος είναι ο άμεσος προσδιορισμός της δίκης μέσα στο πλαίσιο του 18μηνου όπου λήγει το ανώτατο όριο προφυλάκισης. Η νέα δικογραφία χρεώθηκε σε διαφορετικό ανακριτή ενώπιον του οποίου βρίσκονται αντιμέτωποι οι νέοι κατηγορούμενοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share