Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θρήνος στην Κω: Αυτή είναι η 63χρονη που κατέρρευσε στα γενέθλια της εγγονής της - Ξεψύχησε σε καρότσα αγροτικού γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο (Video)

Τα αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά

6 Ιουνίου 2023 11:02
Θρήνος στην Κω: Αυτή είναι η 63χρονη που κατέρρευσε στα γενέθλια της εγγονής της - Ξεψύχησε σε καρότσα αγροτικού γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τη σοβαρή έλλειψη στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας στην Κω, αναδεικνύει για άλλη μια φορά, το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Κυριακή στο νησί, όταν 63χρονη πέθανε σε καρότσα αγροτικού που τη μετέφερε στο νοσοκομείο καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Παράλληλα, ανείπωτη θλίψη επικρατεί για τον θάνατο της Χρύσας Δαμιανίδου η οποία έφυγε από τη ζωή νικημένη από την επάρατη νόσο σε μικρή ηλικία.

Η γυναίκα βρισκόταν σε πάρτι, στα γενέθλια της εγγονής της, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι. Αμέσως οι φίλοι της κάλεσαν το ασθενοφόρο, το οποίο ωστόσο καθυστέρησε 50 λεπτά. Ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω έργων και έτσι και το αγροτικό καθυστέρησε να φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν αλλά ήταν πλέον αργά.

«Σήμερα έφυγε μια ψυχή μέσα απ’ τα χέρια μου, πάνω σε μια καρότσα αγροτικού. Σε μια καρότσα αγροτικού, με ένα περιπολικό μπροστά να μας οδηγεί να μας ανοίγει το δρόμο μέχρι το νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν το ασθενοφόρο θα έκανε τη διαφορά.

Δεν υπήρχε διαθέσιμο μια κι ήταν στο Ψαλίδι για άλλο περιστατικό. Ντρέπομαι που στην Κω το 2023 η ζωή και ο θάνατος είναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά απ’ τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία» σημειώνει στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ορθοδοντικός που ήταν μαζί της.

«Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και εκκλήσεις μας στη διοίκηση του ΕΚΑΒ εδώ και τρία χρόνια, για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης διασωστών, προκειμένου να κινηθούν και τα άλλα δυο ασθενοφόρα σε περίπτωση που παρουσιάζονται ταυτόχρονα δυο και τρία περιστατικά δεν υπήρξε ανταπόκριση» δήλωσε στην ΕΡΤ πριν από 15 μόλις μέρες ο εκπρόσωπος της μονάδας ΕΚΑΒ στη Κω, Κώστας Τσαμπής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share