Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Εως το τέλος της εβδομάδας...» - Τελεσίγραφο Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού (Video)

Αναλυτικά η πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου

6 Ιουνίου 2023 09:17
«Εως το τέλος της εβδομάδας...» - Τελεσίγραφο Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας θα είναι οι βοριάδες, οι οποίοι θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι μέσα στο Αιγαίο. Ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» με τους 28 ακόμα και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, εξαιρετικές θα είναι οι καιρικές συνθήκες με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 28 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι. Ενισχυμένοι θα είναι στα ανατολικά και οι βοριάδες. Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, με βελτιωμένο ηλιόλουστο καιρό θα κυλήσει η σημερινή ημέρα.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες και προς το μεσημέρι, όταν και ανεβαίνει η θερμοκρασία θα σχηματιστούν νέφη αστάθειας στις ορεινές περιοχές και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα βροχής που όμως δεν θα προβληματίσει.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, φτάνει στην χώρα μας από την Τετάρτη το απόγευμα ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα φέρει μερικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα νότια της επικράτειας, κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Θα επηρεαστούν Πελοπόννησος και Κρήτη.

Κάπως έτσι θα κυλήσει όλη η εβδομάδα, ενώ δεν περιμένουμε ακόμα κάποιο κύμα ζέστης, τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο υδράργυρος θα συγκρατηθεί έως το τέλος της εβδομάδς στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share