Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Σεισμός στον Πύργο - Ταρακουνήθηκε η Ηλεία

Αισθητός σε αρκετές περιοχές του νομού

5 Ιουνίου 2023 20:45
Σεισμός στον Πύργο - Ταρακουνήθηκε η Ηλεία
Από Ανθή Κουρεντζή

Σεισμός έντασης 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Πύργου, αργά το απόγευμα της Δευτέρας (5/6). Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες σεισμός ταρακούνησε την Πάτρα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 20 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Πύργου Ηλείας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στον Πύργο, την Ζαχάρω και σε άλλες περιοχές της Ηλείας.

Σεισμός στον Πύργο - Ταρακουνήθηκε η Ηλεία

Σεισμός στη Ναύπακτο – Έγινε αισθητός σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Σεισμός έγινε αισθητός περίπου στις 8:20 μ.μ. απόψε, στην Πάτρα, στην Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ νέο «χτύπημα» δέχτηκε και η Κρήτη πριν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε επτά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαραθιά Φωκίδας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περίπου στα 15 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Ναύπακτο

Σύμφωνα και με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 21 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Πάτρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share