Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γιώργος Γεωργίου: Από ιατρικός επισκέπτης... "γιατρός" της αθλητικής δημοσιογραφίας! Οι viral ατάκες, ο θάνατος του γιου του, η απόπειρα αυτοκτονίας της 1ης γυναίκας του, ο τζόγος και η... ανακοπή

Γεωργίου speaking...

5 Ιουνίου 2023 12:13
Γιώργος Γεωργίου: Από ιατρικός επισκέπτης...
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Γιώργος Γεωργίου συντρόφευσε το κοινό για πολλά χρόνια τόσο μέσα από το ραδιόφωνο όσο και μέσα από τη μικρή οθόνη. Άλλες φορές παθιάζοντας τους τηλεθεατές με τις αθλητικές ειδήσεις και τον σχολιασμό του και άλλοτε χαρίζοντας γέλιο με τις ατάκες του με γινόντουσαν viral.

Γιώργος Γεωργίου: Από ιατρικός επισκέπτης... "γιατρός" της αθλητικής δημοσιογραφίας!

Η καριέρα του Γιώργου Γεωργίου θα μπορούσε να ήταν τελείως διαφορετική αν δεν έπαιρνε την απόφαση την κατάλληλη στιγμή να στραφεί στη δημοσιογραφία. «Πριν μπω στη δημοσιογραφία ήμουν ιατρικός επισκέπτης.

Περίπου στα 29 μου χρόνια γνώρισα τον Καραμανίδη. Μετά από αυτή τη γνωριμία ξεκίνησε και η πορεία μου πάνω στο αθλητικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα ¨Φίλαθλος¨και σιγά – σιγά γνώρισα και άλλους ανθρώπους μέσα από τον χώρο, όπως τον Κώστα τον Καίσαρη, που συνεργαζόταν με τον Καραμανίδη στην εφημερίδα», είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Αναστασία Καφετζή ενώ πρόσθεσε:

«Το επάγγελμα του ιατρικού επισκέπτη είναι αρκετά δύσκολο. Πρέπει να ξέρεις καλή ανατομία και όχι μόνο. Δούλευα σε δυο νοσοκομεία. Στο Λαϊκό και το Ιπποκράτειο για περίπου επτά με οκτώ χρόνια. Την αθλητική δημοσιογραφία δεν την αλλάζω, όχι».

«Ο γιος μου έφυγε εξαιτίας μιας σπάνιας νόσου»

Οι χρυσές σελίδες της ζωής του είχαν τίτλους καριέρας ενώ οι μαύρες σχετίζονταν με την ασθένεια και τον θάνατο του γιου του Τάσου. Μιλώντας στην Ελεονώρα Μελέτη το 2019 είχε εξομολογηθεί: «Ο γιος μου έφυγε από τη ζωή εξαιτίας μιας σπάνιας νόσου – λέγεται νευροφυτική ανεπάρκεια και είναι ασθένεια των νεύρων. Δεν την ήξερα τη νόσο. Αρχίζει με παράλυση, χάνεται η ακοή, σιγά σιγά η όραση, έρχεται παράλυση στα πόδια. Είναι μια ασθένεια που εξελίσσεται χωρίς γυρισμό, δεν υπάρχει θεραπεία. Πήγαμε στο Λονδίνο, εκεί μάθαμε τι έχει».

«Η πρώτη μου γυναίκα πήγε να αυτοκτονήσει»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Γεωργίου αποκάλυψε: «Όταν η πρώτη μου γυναίκα έμαθε ότι η ασθένεια του γιου μας δεν έχει επιστροφή, πήγε να αυτοκτονήσει. Σηκώθηκα το πρωί, είδα τα μαλλιά μου άσπρα, έτρωγα ψίχα ψωμί και έσπαγαν τα δόντια μου από τη στενοχώρια.

Η μεγάλη πληγή για μένα ξέρεις ποια ήταν; Τον κοίταζα κι έλεγα… τι αισθάνεται αυτό το παιδί μέσα του. Δεν τον ρώτησα ποτέ. Ούτε αυτός μου το είπε, αλλά καταλάβαινα τι είχε μέσα του. Η πρώην σύζυγός μου ήταν ηρωίδα, ζούσε επί 15 χρόνια έναν Γολγοθά». Ο γιος τους έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 35 ετών το 2017.

Για την πρώτη του γυναίκα και τον λόγο του διαζυγίου τους ο Γιώργος Γεωργίου είχε αποκαλύψει: «Με την πρώτη μου γυναίκα είχαμε σεξουαλικό δέσιμο από την πρώτη στιγμή. Χωρίσαμε γιατί ήμουν εθισμένος στον τζόγο. Συνειδητοποίησα ότι από τον τζόγο καταστράφηκε μια οικογένεια και δεν έπαιξα ξανά».

«Τι @δ@φ@τ@ μαζεύτηκε...Διάδοχος του Γκουσκγούνη... Κάποτε οι Έλληνες πληρωνανε το μ@#ν@, τωρα πληρώνουν την...αναμ@#ν@» - Οι κορυφαίες και πιο αστείες στιγμές του

Γιώργος Γεωργίου: «Τι @δ@φ@τ@ μαζεύτηκε...Διάδοχος του Γκουσκγούνη... Κάποτε οι Έλληνες πληρωνανε το μ@#ν@, τωρα πληρώνουν την...αναμ@#ν@». Καυστικός, αιχμηρός, προκλητικός αλλά... αληθινός "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών o αθλητικός δημοσιογράφος με τις ατάκες του και τα σχολιά του να έχουν μείνει στην ιστορία.

Μερικές από τις πιο γνωστές ατάκες του:

  • Γεωργίου speaking.
  • Έκανε αβαβά!
  • Ήμαρτον ρεεεεε. Ξανά-μανα ήμαρτον
  • Πολύ κλο κλο και από αυγό τίποτα.
  • Γιώργο σε πάω ρε, τα λες έξω απ'τα δόντια.
  • Ποια δόντια ρε;
  • Λίρα εκατό αυτό που σου λέω
  • Γιώργο, ωραίο πουκάμισο: Να στο δώσω να πας να κοινωνήσεις;
  • Η μπάλα στο μπακλαβαδωτό.
  • Ρε, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι τόσο άτεχνος, που και με σαγιονάρες να παίξει θα πατήσει τα κορδόνια του.
  • Όλα τα αθλήματα έχουν φέρει διακρίσεις στην Ελλάδα: το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, ο στίβος, η άρση βαρών, το μπαμπινγκντον, το τάβλι...

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μία γκάμα από τις καλύτερες και πιο αιχμηρές στιγμές του Γιώργου Γεωργίου

Ποιος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα της Αθήνας στις 26 Μαΐου 1952. Ήταν συμμαθητής στο ίδιο θρανίο με τον μετέπειτα επίσης γνωστό αθλητικογράφο Κώστα Καίσαρη.

Η πρώτη του ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας Ο Φίλαθλος, ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza.

Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δήλωνε φίλαθλος του Απόλλωνα Σμύρνης αλλά στον Φίλαθλο τη δεκαετία του ’80 έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πολλές φορές με δηκτικό τρόπο (γενικότερο χαρακτηριστικό του Φιλάθλου εκείνα τα χρόνια).

Τον χαρακτήριζε η αντικειμενικότητα και η τάση του να τα λέει «έξω απ’ τα δόντια», ασκώντας κριτική σε θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις του αθλητισμού και κυρίως του ποδοσφαίρου.

Η εκπομπή Το Καφενείο των Φιλάθλων, τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Η τηλεοπτική του εκπομπή έχει κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9,Τηλεάστυ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και ήταν ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του.

Τον Μάρτιο του 2010 ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, απόφαση την οποία ανακάλεσε μία ημέρα αργότερα, αποδίδοντάς την σε προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους.

Είχε παντρευτεί δύο φορές, το 1980 με την πρώτη σύζυγό του Μαρία και το 1997 την δεύτερη του σύζυγο Ευγενία. Έχει αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο (ο οποίος γεννήθηκε το 1982 και πέθανε το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται “Αταξία Φρίντριχ”) και την Σταυρούλα (γεν. 1998) αντίστοιχα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share