Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έβρος: Επιχείρηση ΕΜΑΚ, συνοριοφυλάκων και Frontex για την περισυλλογή μεταναστών από νησίδα

Οι μετανάστες φαίνονται να είναι καλά στην υγεία τους

4 Ιουνίου 2023 20:08
Έβρος: Επιχείρηση ΕΜΑΚ, συνοριοφυλάκων και Frontex για την περισυλλογή μεταναστών από νησίδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιχείρηση των ελληνικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Κυριακής (04/06) στον Έβρο, για την περισυλλογή μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια νησίδα για τέσσερις μέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Αναμένεται βάρκα της ΕΜΑΚ, οι δυνάμεις της οποίας έχουν κινητοποιηθεί, για να παραλάβουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα. Παράλληλα, δείτε την ανακοίνωση που έβγαλε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι μετανάστες φαίνονται να είναι καλά στην υγεία τους, κατά το ρεπορτάζ.

Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μαρασίων: Δεν θεωρώ ότι οι μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στη νησίδα

«Υπάρχει αρκετός κόσμος, 50 – 60 άτομα και αυτό που παρατηρώ κι εγώ, με το πλησιάσουμε κοντά για να δούμε τι συμβαίνει, τι φωνές ακούγονται, σηκώνουν τα παιδάκια τα μικρά στην αγκαλιά τους και μας χαιρετάνε. Τι θέλουν να δείξουν; Να τους βοηθήσουμε, να τους λυπηθούμε» λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μαρασίων, κ. Γιώργος Καραπατζάκης και συμπληρώνει:

«Αυτή η στιγμή θεωρώ ότι (…) δεν είναι εγκλωβισμένοι στο νησάκι. Γιατί εγκλωβισμένος, θα λέγαμε ότι είναι κάποιος αβοήθητος, σε ένα μέρος που δε μπορεί να κάνει τίποτα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share