Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο «κύριος τέλος» και «τυχαίος επιβάτης» Ζαχαρίας Στουρνάρας ανάμεσα στους διωκόμενους

Ποιος είναι ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης στον ΟΣΕ

4 Ιουνίου 2023 13:27
Τραγωδία στα Τέμπη: Ο «κύριος τέλος» και «τυχαίος επιβάτης» Ζαχαρίας Στουρνάρας ανάμεσα στους διωκόμενους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο «κύριος τέλος» και «τυχαίος επιβάτης» Ζαχαρίας Στουρνάρας ανάμεσα στους διωκόμενους! Την ίδια στιγμή, οργή προκαλούν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα.

Αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες βρίσκονται ακόμα πέντε στελέχη του ΟΣΕ μετά τις νέες διώξεις που άσκησε ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και εποπτεύων της έρευνας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Αίσθηση προκαλεί ότι ανάμεσα στα πέντε ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των νέων κατηγορούμενων είναι και αυτό του Ζαχαρία Στουρνάρα, Διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης στον ΟΣΕ, ο οποίος είχε στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του για την, τουλάχιστον… περίεργη συμπεριφορά του σε δύο περιστατικά μετά την τραγωδία προκαλώντας αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια.

Η παρέμβαση στις δηλώσεις

Ο Ζαχαρίας Στουρνάρας έγινε για πρώτη φορά γνωστός και απασχόλησε τα ΜΜΕ, τον περασμένο Μάρτιο, 20 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα ήταν 20 Μαρτίου όταν ο τότε υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την τραγωδία πραγματοποιώντας επίσκεψη στον μοιραίο σταθμό στη Λάρισα.

Η επίσκεψη αυτή σημαδεύτηκε από την αμήχανη και μάλλον δύσκολη στιγμή που βρέθηκε ο υφυπουργός όταν ο σταθμάρχης τον διέψευσε μπροστά στις κάμερες ότι η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε, όπως είχε υποστηρίξει λίγο νωρίτερα ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Ζαχαρίας Στουρνάρας που στεκόταν πίσω από το κυβερνητικό στέλεχος ανέλαβε τον ρόλο του… διασώστη.

Λέγοντας «τέλος» και κάνοντας μια χειρονομία προς τον σταθμάρχη έβαλε τέλος στις δηλώσεις και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφού πρώτα του είχε κάνει σχετικό νόημα ο υφυπουργός κ. Παπαδόπουλος.

Ο τυχαίος επιβάτης

Η δεύτερη φορά που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας ο κ. Ζαχαρίας Στουρνάρας ήταν στις αρχές Απριλίου όταν έγινε το πρώτο δρομολόγιο αμαξοστοιχίας μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε στις κάμερες δηλώνοντας ότι δεν φοβάται να μπει στο τρένο μετά το δυστύχημα.

«Βεβαίως – βεβαίως, πολύ ασφάλεια παιδιά» έλεγε στους δημοσιογράφους ενώ φαινόταν να περπατάει στο σταθμό χωρίς να διευκρινίζεται ότι είναι διευθυντικό στέλεχος του ΟΣΕ.

Ωστόσο δεν άργησε να …αναγνωριστεί από τους χρήστες στα social media προκαλώντας αντιδράσεις και δεκάδες αρνητικά σχόλια.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Ζαχαρίας Στουρνάρας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα μετά και τη συνεκτίμηση αποδεικτικού υλικού από τον προανάκριση που διενεργεί ο Εφέτης Ανακριτής Στ. Μπακαϊμης, ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και εποπτεύων την έρευνα κ. Δασκαλόπουλος άσκησε δίωξη κατά των εξής:

– Γρηγορίου Σαμπατακάκη, Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ από 21-3-2017 έως και 15-11-2019.

– Πέτρου Πανόπουλου, Γενικού Διευθυντή της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης από 1-12-2019 έως και 1-6-2020

– Κων/νου Μουρουδέλη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων από 1-4-2017 έως και 30-9-2021

– Ιωάννη Παληοθόδωρου, Διευθυντή της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων από 1-10-2021 έως και σήμερα

– Ζαχαρία Στουρνάρα, Διευθυντή της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης από 1-10-2021 έως και σήμερα.

Στους παραπάνω ασκήθηκαν διώξεις για τα ίδια αδικήματα με αυτά των προφυλακισθέντων Σταθμάρχη και Επιθεωρητή αλλά δια παραλείψεως (δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή).

Παρά το γεγονός ότι είναι δια παραλείψεως τα αδικήματα συνιστούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share