Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ! Η απάντηση του πατέρα Αντωνίου για διαχείριση των οικονομικών και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει (Video)

Τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου», της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος βαρύνουν τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του

4 Ιουνίου 2023 11:45
Κιβωτός του Κόσμου: Αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ! Η απάντηση του πατέρα Αντωνίου για διαχείριση των οικονομικών και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Γεωργαντή έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως ύποπτοι για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της “Κιβωτού του Κόσμου“, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το αδίκημα της απιστίας αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που συνδέεται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακίνητου στην Πωγωνιανή, καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Η απάντηση του πατέρα Αντωνίου για διαχείριση των οικονομικών και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Απάντηση ως προς τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» έδωσε, την Κυριακή (04/06), η πλευρά του πατέρα Αντωνίου καθώς τονίζεται πως «δεν υπήρχε κάποιος δόλος».

Συγκεκριμένα, κύκλοι του πατέρα Αντωνίου σχολίασαν στον ΣΚΑΪ το εξής: «Για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις σχετικά για την αγορά και τη βελτιστοποίηση του ακινήτου στην Ήπειρο (Άνω Ραβένια), η οποία αγορά έγινε το 2016 ύστερα από πώληση μίας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιοποίηση έγινε από την "Κιβωτό", μιας και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ήπειρο, όπου το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η "Κιβωτός", ακόμα και τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές Αρχές ως ύποπτοι για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου», της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το αδίκημα της απιστίας αφορά σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που συνδέεται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακίνητου στην Πωγωνιανή, καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Ακόμα, το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά σε ποσό 467.000 ευρώ, καθώς πρόκειται για χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και για τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Παρ' όλα αυτά, η πλευρά του πατέρα Αντωνίου, επίσης, σημείωσε: «Τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα, δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της "Κιβωτού" και παραδόθηκαν από την ίδια την πρεσβυτέρα.

Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά. Όταν ήρθε η Οικονομική Αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε, υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της πργάνωσης».

Τέλος, η πλευρά του ζευγαριού υποστήριξε το εξής: «Το κτήριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά μέτρα). Ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο, άλλωστε, να μην συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της "Κιβωτού", οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share