Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άνω Πετράλωνα: Έξωση σε μητέρα με παιδί ΑμεΑ από το σπίτι τους - Συγκεντρωμένος κόσμος εμποδίζει την αστυνομία (Video)

Ο νέος ιδιοκτήτης έχει πάρει το σπίτι σε πλειστηριασμό το 2022 και τώρα ζητά την έξωση της οικογένειας

2 Ιουνίου 2023 20:18
Άνω Πετράλωνα: Έξωση σε μητέρα με παιδί ΑμεΑ από το σπίτι τους - Συγκεντρωμένος κόσμος εμποδίζει την αστυνομία (Video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Να βρεθεί στο δρόμο κινδυνεύει μια μητέρα με ένα παιδί ΑμεΑ, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού -μετά από πλειστηριασμό – στα Άνω Πετράλωνα, έχει κινήσει τις σχετικές διαδικασίες για έξωση. Ο κόσμος βρέθηκε συγκεντρωμένος στο σημείο για να εμποδίσει την αστυνομία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο, βρήκαν συγκεντρωμένο έξω από το σπίτι κόσμο που συμπαραστέκεται στη μητέρα. Παράλληλα, παρόμοιες εικόνες ντροπής σημειώθηκαν και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο σύζυγος της γυναίκας πέθανε πριν ένα χρόνο και η οικογένεια δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του δανείου. Ο πλειστηριασμός του σπιτιού έγινε το 2022. Έχουν γίνει δύο δικαστήρια, ένα εκ των οποίων έχει δικαιώσει την οικογένεια, ενώ ένα ακόμα είναι προγραμματισμένο για το 2025.

Ο νέος ιδιοκτήτης απαίτησε το ακίνητο και προχωρά σε έξωση, την οποία επιχείρησε να ολοκληρώσει σήμερα συνοδεία Αστυνομίας. Στο σημείο βρίσκονται και αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων, ο Χρήστος Κατσώτης και η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Νέα Σμύρνη: Νηπιαγωγείο απειλείται με έξωση - Αγωνιούν οι γονείς των παιδιών

Καθημερινός βραχνάς είναι για τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι αγωνιούν, το πρόβλημα με το 6ο Νηπιαγωγείο στη Νέα Σμύρνη που κινδυνεύει άμεσα με έξωση και κατεδάφιση.

Μέρος του οικοπέδου (το 1/3) ανήκει σε ιδιώτη και παρά το γεγονός πως έχει εκδικαστεί η απαλλοτρίωση, με ευθύνη του Δήμου δεν καταβλήθηκε ποτέ η απαραίτητη αποζημίωση με αποτέλεσμα να εκπέσει η προθεσμία. Την ίδια στιγμή, φρίκη προκαλεί στην Καβάλα η υπόθεση νηπιαγωγού που ασελγούσε σε 3χρονα παιδιά.

Οι ιδιοκτήτες διεκδικούν το οικόπεδο και από την Τετάρτη και μετά, θα μπορούν να στείλουν το εξώδικο για την υλοποίηση της έξωσης.

Νέα Σμύρνη: Αγωνιούν οι γονείς των παιδιών

Η Αθηνά Βέη, μητέρα μαθητή του 6ου νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA για την τύχη του νηπιαγωγείου.

«Ο δήμος δεν κατέβαλε ποτέ το ποσό, δεν έγινε ποτέ η κατάθεση της δόσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών. Η διαμάχη είναι πάνω από 15 χρόνια. Το νηπιαγωγείο έχει ξαναέρθει αντιμέτωπο με αυτή την κατάσταση, έχει έρθει κλητήρας να το κλειδώσει. Τότε ο δήμος είχε υποσχεθεί ότι θα καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό στους κληρονόμους, το οποίο δεν έγινε ποτέ. Το ποσό ήταν τότε περίπου 400. 000 ευρώ, τώρα είμαστε σε υψηλότερο επίπεδο», ανέφερε αρχικά.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουν οι ιδιοκτήτες στα χέρια τους μία τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου που τους δίνει το 1/3 του οικοπέδου. Η απόφαση απλά τους δίνει το οικόπεδο. Είμαστε σε μία διαμάχη εμείς οι γονείς με την διαμάχη του ιδιοκτήτη και του δήμου. Εμπλεκόμαστε γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα παιδιά μας αύριο, δεν ξέρουμε πού θα πάνε σχολείο, αν θα πάνε. Μας απειλούν ότι θα κερδίσουν το σχολείο. Δεν είμαστε με το μέρος κανενός και η ιδιοκτήτρια έχει το δίκιο της. Στο σχολείο είναι περίπου 50 παιδιά, και είναι το μοναδικό στη Νέα Σμύρνη που έχει τμήμα ένταξης για παιδιά που δυσκολεύονται. Είναι ένα πρόβλημα αυτό στη γειτονιά και καθημερινά ζούμε με την αγωνία», συμπλήρωσε η κ. Βέη.

«Την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σταύρος Ξανθάκος, πατέρας μαθητή. «Ως γονέας και εγώ και ως δικηγόρος, ο δήμος έχει αφήσει με δική του ευθύνη ένα θέμα να κακοφορμίσει, δεν έχει καμία ευθύνη η απλή οικογένεια της Νέας Σμύρνης που στέλνει το παιδί της σε αυτό το νηπιαγωγείο.

»»Εκπλήσσομαι με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η δημοτική αρχή αυτό το θέμα. Ήδη υπάρχει καταδικαστική απόφαση του ιδιοκτήτη. Είναι ευθύνη όλων των δήμων ως τώρα. Ο δήμος υπεκφεύγει. Υπάρχει πρόταση για απευθείας εξαγορά από τον ιδιώτη.

»Την Τρίτη θα έχει συμβούλιο που θα παρευρίσκονται όλοι οι γονείς και θα είμαστε όλοι εδώ για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Υπάρχει απόφαση που πρέπει να εκτελεστεί δεν γίνεται συμβιβασμός. Δεν έχουμε ευθύνη οι πολίτες, έχει ευθύνη ο δήμος αποκλειστικά», πρόσθεσε ο κ. Ξανθάκος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share