Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ζήτησε αναβολή στην εκδίκαση του διαζύγιού της από τον Μάνο Δασκαλάκη

Πήρε αναβολή για τις 20 Οκτωβρίου

2 Ιουνίου 2023 20:06
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ζήτησε αναβολή στην εκδίκαση του διαζύγιού της από τον Μάνο Δασκαλάκη
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης έχουν γίνει δύο ξένοι από την στιγμή που ο 31χρονος αποφάσισε να στηρίξει το βαρύτατο κατηγορητήριο απέναντι στη σύζυγό του και να κινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου, του οποίου η εκδίκαση πήρε αναβολή.

Από το πρωί της Τετάρτης 31 Μαΐου, ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκεται στην Πάτρα. Πήρε άδεια από την εργασία του στην Αθήνα, καθώς σήμερα Παρασκευή 2/6 ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση στο δικαστήριο για την αίτηση διαζυγίου που έχει καταθέσει σε βάρος της εν διαστάσει φυλακισμένης συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη πήρε αναβολή για τις 20 Οκτωβρίου, μετά από αίτημα των συνηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δείτε το ρεπορτάζ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αγωγή 30.000 ευρώ για τον θάνατο της μικρής Ίριδας - Για «κατασκευή στοιχείων» κάνει λόγο η ενάγουσα

Νέες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, Αγγελική Τσιόλα κατηγορεί την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου για «κατασκευή στοιχείων» όσον αφορά τον θάνατο της μικρής Ίριδας. Οι βαρύτατες κατηγορίες περιλαμβάνονται στην αγωγή ύψους 30.000 ευρώ που κατέθεσε πρόσφατα η κυρία Τσιόλα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, στην ίδια αγωγή γίνεται λόγος για προσβολή της προσωπικότητας της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, που συνίσταται στην τέλεση των αδικοπρακτικών ενεργειών της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Δείτε επίσης: Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Χρειάζεται τη βοήθειά μας. Προσπαθήστε να τον ακούσετε!» - Ποια είναι η δημοσιογράφος που στέκεται στο πλευρό του Μπάμπη - Στηρίζει και τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η νέα διαμάχη αφορά την αιτία θανάτου του βρέφους που είχαν αποκτήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης και το οποίο έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021. Πρόκειται για ένα κομβικό ζήτημα της πολύκροτης υπόθεσης με κεντρικό πρόσωπο την Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται ότι σκότωσε τις 3 ανήλικες κόρες της. «Αν οι συνθήκες θανάτου της μικρής Ίριδας είχαν αποσαφηνιστεί νωρίτερα, η Τζωρτζίνα δεν θα είχε καταλήξει» έχουν αναφέρει άτομα που πήραν μέρος στις έρευνες από τις αρχές του 2022.

Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου που εκπροσωπεί την Αγγελική Τσιόλα, «η παθολογοανατόμος, ενώ γνωμάτευσε εγγράφως περί του ευρήματος της αγενεσίας φλεβοκόμβου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ενώ δημόσια σε συνεντεύξεις της, υπεραμύνθηκε περί αυτού του ευρήματος, εντέλει σε ένορκες καταθέσεις στην αρμόδια ανακρίτρια, άλλαξε τα λεγόμενά της».

«Ανακάλεσε και υποστήριξε ψευδώς ότι δήθεν είχε ενημερώσει την εντολέα μου πως λειτουργούσε ο φλεβόκομβος και ότι εκείνη, έτσι συνειδητά επέλεξε να το αποκρύψει από τις αρμόδιες Αρχές. Πρόκειται περί αυταπόδεικτου ψεύδους, το οποίο όμως δεν βλάπτει μόνο την εντολέα μου, αλλά δημιουργεί προσκόμματα στην αναζήτηση της αλήθειας από το αρμόδιο δικαστήριο» δήλωσε ο συνήγορος προσθέτοντας πως η εντολέας του «Έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου, ως μια ιατροδικαστής που χάρη σε αυτήν έχουν εξιχνιαστεί πολύ σοβαρά εγκλήματα».

Από την πλευρά της, η Αντιγόνη Μητσέλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατροδικαστικής – Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν έχει προβεί σε επίσημες δηλώσεις ούτε έχει κινηθεί νομικά. Τον Απρίλιο του 2022, η παθολογοανατόμος είχε πει πως «η καρδιά της Ίριδας λειτουργούσε φυσιολογικά τη στιγμή του θανάτου της και δεν πέθανε από το σπάνιο φαινόμενο της αγενεσίας φλεβοκόμβου από το οποίο έπασχε».

Είχε υποστηρίξει μάλιστα ότι στην ιστολογική της έκθεση, αναφερόταν ότι «αναγνωρίστηκαν νευρικές ίνες στο περικάρδιο και στο παρέγχυμα του μυοκαρδίου» με άλλα λόγια ότι η καρδιά του βρέφους χτυπούσε φυσιολογικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share