Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Έξοδος» Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη η κίνηση στην Αττική Οδό – Γεμάτα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Σωρεία πολιτών φεύγουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

2 Ιουνίου 2023 17:45
«Έξοδος» Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη η κίνηση στην Αττική Οδό – Γεμάτα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά
Από Ανθή Κουρεντζή

Χιλιάδες φεύγουν για να γιορτάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά να είναι γεμάτα, ενώ παράλληλα επικρατεί κίνηση στην Αττική Οδό. Με την ευκαιρία, δείτε την παραλία που είναι ιδανική πρόταση για εξόρμηση του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα, παρατηρούνται καθυστερήσεις 10 λεπτών στο ρεύμα προς Ελευσίνα και 15 λεπτών στην έξοδο για Λαμία. Ταυτόχρονα, υπάρχει αυξημένη κίνηση εντός του αστικού ιστού της Αττικής.

Μάλιστα, συνιστάται σε όσους ταξιδεύουν με πλοίο να ξεκινήσουν νωρίτερα για να βρεθούν εγκαίρως στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, το λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κλιάρης, όπου δήλώσε πως «εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στο Λιμάνι του Πειραιά μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Ελπίζουμε ότι και φέτος ο τουρισμός θα μας εκπλήξει ευχάριστα».

Έξοδος με αυξημένα μέτρα

Η Τροχαία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να προκύψουν, ανακοίνωσε μια σειρά από αυξημένα μέτρα.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων
  • Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου,
    συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κλπ)
  • Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Θα την λατρέψουν και οι πιο απαιτητικοί: Η αμμουδερή παραλία της Ελλάδας με το ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο που μαγεύει

Οι κοντινές στην Αττική παραλίες είναι ο,τι πρέπει για τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου το καλοκαίρι. Κάποιες μπορείς να τις απολαύσεις ακόμη και με μια μονοήμερη εκδρομή και άλλες σίγουρα θες δύο μέρες λόγω της απόστασης. Με την ευκαιρία, δείτε την παραλία 2,5 χιλιομέτρων που θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό.

Υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο δημοφιλείς ενώ κάποιες έχουν και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν τα φανταζόμαστε. Όπως για παράδειγμα μια παραλία της Χαλκίδας η οποία είναι δημοφιλής στην περιοχή και έχει ένα ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο το οποίο δεν γνωρίζουν πολλοί παρά οι ντόπιοι. Το σίγουρο είναι πάντως, εκτός το φαινόμενο, ότι είναι μια παραλία που κεντρίζει το ενδιαφέρον και έχει την αγάπη όσων την επισκέπτονται.

Αλυκές: Η παραλία της Χαλκίδας με το ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο

Οι Αλυκές είναι μια μεγάλη και αμμώδης παραλία η οποία βρίσκεται σε αρκετά κοντινή απόσταση από την Αθήνα μιας και εντοπίζεται λίγα χιλιόμετρα μόλις έξω από το χωριό Δροσιά του δήμου Χαλκίδας. Είναι μόλις μια ώρα από την Αθήνα και μπορείτε να την εντοπίσετε εύκολα στον χάρτη της Google για να την προσεγγίσετε. Σε αυτή τη μεγάλη και αμμουδερή παραλία θα περάσετε όμορφα μια ολόκληρη μέρα είτε προτιμήσετε το πιο οργανωμένο κομμάτι της είτε το λιγότερο οργανωμένο. Αν θέλετε μπορείτε να κάτσετε κάτω από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες αλλά υπάρχει, επίσης, πολύς χώρος για να βάλετε την πετσέτα και την ψάθα σας.

Η παραλία είναι ιδανική και για παιδιά καθώς υπάρχουν φουσκωτά παιχνίδια στη θάλασσα, ακόμη και γήπεδο beach volley. Δεν είναι τυχαία τόσο δημοφιλής παραλία όχι μόνο στην Εύβοια αλλά και σε όσους ξεκινούν από την Αττική για μπάνιο. Ποιο είναι όμως το ιδιαίτερο απογευματινό φαινόμενο που τη χαρακτηρίζει; Στις Αλυκές Χαλκίδας, λοιπόν, ενώ τα νερά είναι αρκετά ρηχά στα πρώτα μέτρα, το απόγευμα θα παρατηρήσει κανείς ότι η θάλασσα βαθαίνει κάπως περισσότερο λόγω του φαινόμενου της παλίρροιας. Και παρότι το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό, είναι καλό να το γνωρίζετε αν την επισκεφθείτε με μικρά παιδιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share