Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Αιγαίο: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά πλοία ανοιχτά της Χίου

Οι πρώτες πληροφορίες

2 Ιουνίου 2023 16:35
Συναγερμός στο Αιγαίο: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά πλοία ανοιχτά της Χίου
Από Ανθή Κουρεντζή

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικών μιλίων βόρεια βορειοδυτικά της Χίου. Στην περιοχή σπεύδουν 8 πλοία, ένα σούπερ πούμα και παραπλέοντα πλοία. Με την ευκαιρία, δείτε τον 37χρονο αστυνομικό που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο φορτηγά πλοία σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης, με τη σύγκρουση να σημειώνεται στην περιοχή 9 ναυτικών μιλίων βόρεια βορειοδυτικά του νησιού. Οκτώ πλοία, ένας σούπερ πούμα και παραπλέοντα σκάφη επιχειρούν στο σημείο του ατυχήματος.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά πλοία ανοιχτά της Χίου

Από τη σύγκρουση δεν φέρεται να υπάρχει κίνδυνος βύθισης, ενώ υπάρχουν υλικές ζημιές.Τα πληρώματα (13 άτομα στο ένα πλοίο και 19 στο άλλο) παραμένουν πάνω στα καράβια και δεν έχει τεθεί θέμα εγκατάλειψης.

Έρευνα θα ξεκινήσει για τις Αρχές για το περιστατικό.

Συναγερμός στην Χίο: Κρατούμενος έπεσε στη θάλασσα από πλοίο - Επιχείρηση του Λιμενικού για να βρεθεί

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου (24/12) στο Λιμενικό, αφού επιβάτης πλοίου έπεσε στη θάλασσα ανοικτά της Χίου, με τις έρευνες να ξεκινούν για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό που επικαλείται το Open, ο αγνοούμενος είναι κρατούμενος και με τη συνοδεία της Αστυνομίας μεταφερόταν στις φυλακές της Χίου με το πλοίο της γραμμής.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ για την ώρα είναι άγνωστα τα αίτια κάτω από τα οποία ο συγκεκριμένος άνδρας βρέθηκε στη θάλασσα, με το νησί να βιώνει πρόσφατα ένα ακόμη θρίλερ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share