Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Κόκκινος «συναγερμός» από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλούνται γκοφρέτες καλαμποκιού

«Μην τις καταναλώσετε»

2 Ιουνίου 2023 16:21
Κόκκινος «συναγερμός» από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλούνται γκοφρέτες καλαμποκιού
Από Ανθή Κουρεντζή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γκοφρέτες καλαμποκιού από την Πολωνία, καθώς στην πρώτη ύλη τους εντοπίστηκε η μη εγκεκριμένη φυτοπροστατευτική ουσία Chlorpyrifos. Με την ευκαιρία, δείτε τι πρέπει να προσέχετε με τα γαλακτοκομικά τρόφιμα.

Ο έλεγχος έγινε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για την μη εγκεκριμένη φυτοπροστατευτική ουσία που εντοπίστηκε στις γκοφρέτες καλαμποκιού.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα:

  • το προϊόν με εμπορική ονομασία «GOOD FOOD γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g, και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23,
  • το προϊόν με εμπορική ονομασία «CRISPY BALANCE γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g, και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23.

Κόκκινος «συναγερμός» από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλούνται γκοφρέτες καλαμποκιού

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Συναγερμός ΕΦΕΤ: «Προσοχή! Μην το καταναλώσετε!» - Ανακαλείται μολυσμένο γερμανικό χαβιάρι (photo)

Στην ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας χαβιαριού προέλευσης Γερμανίας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς διαπιστώθηκε ότι είναι επιμολυσμένο με τον παθογόνο μικροοργανισμό «Listeria monocytogenes». Επίσης, πριν λίγες ημέρες ο ΕΦΕΤ είχε προχωρήσει στην ανάκληση 2 γνωστών σοκολάτων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) για την διακίνηση στην Ελλάδα χαβιαριού προέλευσης Γερμανίας, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι επιμολυσμένο με τον παθογόνο μικροοργανισμό «Listeria monocytogenes».

Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν «Balik Pearls, Eggs of Salmon» της εταιρείας «Caviar House & Prunier City GmbH» σε συσκευασία των 100 g, με ημερομηνία λήξης 31/12/2023. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω) να μην το καταναλώσουν.

Ανακαλείται μολυσμένο γερμανικό χαβιάρι από τον ΕΦΕΤ

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share