Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

«Αη Γιάννη μου σε παρακαλώ, σώσ' την και θα έρθω με τα πόδια»: Συγκλονίζει η Δανάη Παππά για το τάμα που έκανε στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

«Ευτυχώς σώθηκε...»

2 Ιουνίου 2023 11:31
«Αη Γιάννη μου σε παρακαλώ, σώσ' την και θα έρθω με τα πόδια»: Συγκλονίζει η Δανάη Παππά για το τάμα που έκανε στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο
Από Κυριάκος Μελλίδης

Η Δανάη Παππά παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη και μίλησε για το τάμα που έκανε στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, όταν αντιμετώπισε τον κίνδυνο να χάσει τη γιαγιά της.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η ηθοποιός και η οικογένειά της διανύουν με τα πόδια την απόσταση από το χωριό τους, την Καμαρίτσα Ευβοίας, έως το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι.

«Η γιαγιά μου πέρασε σοβαρή περιπέτεια υγείας. Έκανα τάμα στον Αϊ Γιάννη, πήγαμε με τη μητέρα μου και τον σύντροφό μου. Όταν πήγα να χάσω τη γιαγιά είπα “Αϊ Γιάννη μου σε παρακαλώ, σώστην και θα έρθω με τα πόδια όπως κάθε χρόνο”. Ευτυχώς σώθηκε». Όσο για τη σειρά «Σασμός» εξομολογήθηκε πως δεν γνωρίζει επίσημα αν η θα συνεχιστεί τη νέα σεζόν.

«Στο χωριό μου κάποια στιγμή περπατούσα στο δρόμο και ένιωσα να με τραβάει ένα χέρι. Μέχρι να συνειδητοποιήσω πως ήταν μία γνωστή μου κυρία, νόμιζα πως θα με απαγάγουν!», σχολίασε γελώντας. Αναφέρθηκε επίσης στα ψευδή δημοσιεύματα που την ενοχλούν.

«Φορούσα ένα τσαντάκι στη μέση και έγραφαν πως κρύβω την κοιλιά μου γιατί είμαι έγκυος. Δεν μπορείς να σχολιάζεις έτσι. Εάν εγώ δεν μπορούσα να μείνω έγκυος;» Κλείνοντας δήλωσε πως θα ήθελε να παντρευτεί στην εκκλησία με πολλά παρανυφάκια.

Συγκλονίζει ο μικρός Γιωργάκης: «Μαμά πιάσε με, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος μου είπε να σηκωθώ!»

Θαύμα με παράλυτο παιδί: Στο βιβλίο «Βίος και νέα Θαύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου» αναφέρεται ένα από τα πιο συγκλονιστικά σύγχρονα θαύματα της ορθόδοξης εκκλησίας, που έχει να κάνει με ένα μικρό αγοράκι που ήταν παράλυτο και την μητέρα του.

Συγκεκριμένα , στο βιβλίο με τα θαύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, αναφέρεται χαρακτηριστικά η ιστορία του μικρού Γιωργάκη ενός παράλυτου παιδιού που κατάφερε να ξαναπερπατήσει. Όπως γράφει και το βιβλίο: «Σ’ ένα από τα δύο Νοσοκομεία παίδων της Αθήνας η μάνα νύχτα-μέρα βρίσκεται στο προσκέφαλο του παιδιού της που το μετέφεραν επειγόντως από την Πάτρα, γιατί η χρόνια πάθησή του, παράλυση των κάτω άκρων επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ένα απόγευμα η μάνα θυμήθηκε που πήγαινε σε εξωκκλήσι της Παναγίας, ψηλά έξω απ’ την Πάτρα και προσευχόταν ανάβοντας τα καντηλάκια, πότε με το σύζυγό της, πότε με τα παιδιά. Ο νους της πλανιέται στο εξωκκλήσι.

Νοερά τότε άρχισε να προσεύχεται: «Παναγία μου, Μάνα γλυκειά που πόνεσες, βοήθησέ μου το παιδί. Παναγιά μου, στείλε μου έναν άγιο, δες το καϋμένο μου πως παλεύει στη ζωή να σταθεί στα πόδια του. Βοήθησε το πονεμένο μου παλικαράκι».

Διάλογος μητέρας, γιού και Αγίου

-Μητέρα, τι λες, με ποιον μιλάς;

-Γιωργάκη παιδί μου, θυμάσαι που διάβαζες στα θρησκευτικά σου πως ο Κύριος μας όταν ζούσε εκεί στην Παλαιστίνη, γιάτρεψε δαιμονισμένους, άνοιξε τα μάτια σε τυφλούς, σήκωσε παράλυτους και περπάτησαν, ανάστησε νεκρούς; Πες του, Γιωργάκη μου, και συ που είσαι καλό παιδί και σε ακούει, πες του να σε κάνει ο Χριστούλης μας καλά.

Τ’ ανήμπορο παιδί με το αθώο βλέμμα του κοιτάζει τη μάνα του, τον ήλιο που πάει να βασιλέψει, κοιτάζει ψηλά, το βλέμμα του χάνεται στους ουρανούς. Μεσάνυχτα περασμένα ο Γιωργάκης βλέπει στ’ όνειρό του έναν ωραίο καβαλάρη μ’ ένα γερό περήφανο άλογο.

Σταματάει μπροστά του και του λέει:

-Σήκω πάνω Γιωργάκη, δώσε ένα σάλτο, ανέβα στ’ άλογό μου!

-Μα εγώ είμαι παράλυτος, τα πόδια μου δεν με σηκώνουν να με κρατήσουν όρθιο.

-Δώσ’ μου το χέρι σου Γιωργάκη, ανέβα στ’ άλογό μου, είμαι ο Άγιος Ιωάννης από την Ρωσία μ’ έστειλε ο Κύριος να σου μεταφέρω την χάρη Του και την θεραπευτική Του δύναμη! Ο μικρός παλεύει μισοξυπνημένος, ξυπνάει η μάνα του και πιάνει το παιδί να μην της πέσει από το κρεββάτι. -Μητέρα, πιάσε με, ο Άγιος Ιωάννης από τη Ρωσία μου είπε να σηκωθώ.

Το πρωί όταν το νυχτερινό προσωπικό είπε στον καθηγητή πως το παράλυτο παιδί από την Πάτρα περπάτησε τη νύχτα, με το σφυράκι στα χέρια χτυπάει τα γόνατα του παιδιού, τσιμπάει με βελόνα τα πόδια και αντιδρά σωστά ο οργανισμός. Πηγαίνετε, λέει ο καθηγητής, έχει να κάνει ο Θεός μαζί σας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share