Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 2/6: Αλλαγή σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - «Καμπανάκι» Τάσου Αρνιακού, Σάκη Αρναούτογλου και Χριστίνας Σούζη

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου

2 Ιουνίου 2023 07:23
Καιρός σήμερα 2/6: Αλλαγή σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - «Καμπανάκι» Τάσου Αρνιακού, Σάκη Αρναούτογλου και Χριστίνας Σούζη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα, Παρασκευή (2/6). Η θερμοκρασία μειώνεται, ενώ τοπικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, τα Μερομήνια προειδοποιούν για τον καιρό του Ιουνίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι - απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

«Κατακερματισμός» από τον Τάσο Αρνιακό: «Απλησίαστο το καλοκαίρι... Βλέπετε τι γίνεται!»

Καιρός: Για πολλοστή φορά ο Τάσος Αρνιακός επανέλαβε τα προγνωστικά στοιχεία που θέλουν ιδιαίτερα ασταθή καιρικά και τον Ιούνιο, ακολουθώντας τα... χνάρια του μουντού Μάη.

«Όλο έρχεται κι όλο δε φτάνει το καλοκαίρι. Σαφώς βελτιώνεται ο καιρός από σήμερα (1/6) και έτσι θα συνεχίσει όλο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Δε θα λείψουν όμως οι τοπικές βροχές και οι μπόρες σε πολλά σημεία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος μετεωρολόγος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Αλύγιστος» ο Σάκης Αρναούτογλου: «Τα 30αρια του Αγίου Πνεύματος θα έχουν συνοδεία από...»

Τοπικά και μόνο και μικρής διάρκειας θα είναι τα φαινόμενα για σήμερα Πέμπτη (1/6). Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η αστάθεια θα είναι περιορισμένη και θα εντοπίζεται στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Ειδικότερα ο αντικυκλώνας παραμένει μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των Κάτω Χωρών στέλνοντας σύννεφα αστάθειας στη Μεσόγειο. Πάντως για την Πέμπτη και όπως υπογράμμισε ο Σάκης Αρναούτογλου από το πρωί θα έχουμε ηλιοφάνεια στα κεντρικά και τα ΒΑ της χώρας, ενώ ομίχλες θα έχουμε στα κεντρικά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Πάντως στην Κρήτη ίσως έχουμε πρόσκαιρη λασποβροχή που δεν αποκλείεται να φτάσει στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων.

Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε τοπικά φαινόμενα με μπόρες και καταιγίδες στα δυτικά της Δυτ. Μακεδονίας, στην ορεινή Ήπειρο στα ορεινά της δυτικής και ΒΔ Θεσσαλίας και στα ΒΔ τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου (κεντρικά, δυτικά και νότια τμήματα).

Θυμίζουμε παράλληλα και το «ηλεκτροσόκ» της Χριστίνας Σούζη: «Ανατροπή στο ξεκίνημα του τριημέρου - Χτυπά τη χώρα...»

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια, ενώ το βράδυ ο καιρός αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερος. Τα σύννεφα όμως θα παραμείνουν στα δυτικά και στο νότο που δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες βροχές. Η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι στους 26 βαθμούς στα κεντρικά, στους 24 στα νότια και από 22 έως 27 στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή:

Στην Αττική, το πρωί θα έχουμε τοπικά σύννεφα και ίσως έχουμε παροδική βροχή στα ΒΔ της Αττικής με μικρή όμως πιθανότητα. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ήλιος από το πρωί με λίγα σύννεφα, ενώ το μεσημέρι στα ορεινά ίσως έχουμε σε Πέλλα, Πιερία και Ημαθία αλλά και στα ορεινά - δυτικά τμήματα της Χαλκιδικής ίσως έχουμε ένα πέρασμα από κάποια μπόρα. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.

Την Παρασκευή στα κεντρικά και τα βόρεια θα έχουμε καλό καιρό με ήλιο, ενώ από το Ιόνιο μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες και συγκεκριμένα σε Κυκλάδες και νησιά ανατολικού Αιγαίου.

Το Σάββατο, σύννεφα με φαινόμενα (μπόρες και καταιγίδες) θα έχουμε στο ανατολικό Αιγαίο με σημαντική βελτίωση από το μεσημέρι και αργότερα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι επίσης καλός και από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά τμήματα ίσως έχουμε σύντομης διάρκειας μπόρες. Ίσως πάντως περισσότερες καταιγίδες να έχουμε στη κεντρική Μακεδονία.

Τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ίσως έχουμε κάποιες μπόρες στα πολύ ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία πάντως θα κυμανθεί το μεσημέρι στους 30 βαθμούς στα κεντρικά, στους 28 στα βόρεια και στους 27 στα νότια.

Το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

«Ηλεκτροσόκ» Χριστίνας Σούζη: «Ανατροπή στο ξεκίνημα του τριημέρου - Χτυπά τη χώρα...»

Καιρός: Αλλάζουν τα δεδομένα, όπως φαίνεται, για το ξεκίνημα του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έδωσε η Χριστίνα Σούζη στο πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο (3/6) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πλησιάζοντας ωστόσο προς τη Δευτέρα, τα πράγματα δείχνουν να φτιάχνουν αισθητά πια και έτσι θα περιοριστεί σε απόλυτο βαθμό η αστάθεια που κυριαρχούν τον τελευταίο μήνα στην ελληνική επικράτεια.

Η αναλυτική πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share